Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bıldırcın Yumurtasının Faydaları

Bıldırcın yumurtası içerisinde tavuk yumurtasına göre 5 kat fazla fosfor,8 kat demir , 9 kat protein bulundurur.Astım ,öksürük ve alerjiye karşı bıldırcın yumurtası süt ve balla karıştırıldığında çok faydalı olduğu bildiriliyor.

Kendiside bir doktor olan Aytekin Ertuğrul uzun bir süre yaşadığı öksürük problemi için uzman kişilere gidip,ilaçlar kullandığını ve bir fayda göremediğini söylüyor.Daha sonra bir arkadaşının önerisi ile bıldırcın yumurtasını süt ile karıştırıp içtiğini sözlerine ekleyen Ertuğrul,öksürük probleminden böyle kurtulduğunu dile getirdi.

Ertuğrul,ayrıca Avrupa ülkelerinde astım,öksürük ve alerji gibi hastalıkların tedavisinde bıldırcın yumurtasından yardım alındığını öne sürüyor.

Güç vermesi,solunum,alerjik ve astım gibi rahatsızlıklar için doğal bir antibiyotik olması,lezzetliliği,salata-meze gibi gıdaların süsü ve çocuklar için bir nevi vitamin hapı niteliği taşıması bu faydalı besinin bilinen özelliklerinden sadece bir kaçı.

Doktor Ayketin Ertuğrul bıldırcın yumurtasının kullanım şeklini ise şöyle izah etti : “Bir adet bıldırcın yumurtasını bir bardağın içine kırıyorsunuz. Bir kaşık balla karıştırıyorsunuz. Çalkalıyorsunuz. Bir bardak süte tamamlıyorsunuz. Süt oda sıcaklığında veya buzdolabından çıkarıldıktan 10 dakika sonra içilecek. 15 gün süreyle sabahları aç karnına bu kürü yapıyorsunuz. Öksürük kalmıyor, alerjik şikayet kalmıyor. Siz de iyileşme sevincini yaşıyorsunuz. İdame dozu (tedavisi) olarak ayda 5-10 adet yumurta içmeye devam. En az 3 ay.”

Sizlerinde eğer bu tip rahatsızlıklarınız varsa bıldırcın yumurtası derdinize deva olabilir.

ek bilgi...
çocuklara normal yumurta yerine bıldırcın yumurtası haşlayıp yedirmek eğer haşlama sevmiyorlarsa krep yapıp içine katmak çok faydalı oluyor...

teşekkürler kardeşim bu faydalı hatırlatma için...

Allah razi olsun sizden de düsseli kardesim.
Verdiginiz bilgi çok güzel. :)


Sağlık Haberleri

MollaCami.Com