Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Israr etmek.

Israr etmek.
İnsanlar bir şeyi çok fazla ister, asla vazgeçmez, güvenle bekler ve bedelini öderlerse, eninde sonunda bir gün bu hadeflerine ulaşırlar.Başarının anahtarı, insanların düşlediklerinin gerçekleşeceğine olan inaçları ve hiç kaybetmedikleri ümitleridir.
Başarı zihinde başlar. Başaracağınıza ne ölçüde inanıyorsanız, başarmaya o derece yakınsınız demektir. Başaracagına inanan insanlar zorluklar karşısında dirençlidir, fırsatlar karşısında önceden hazırlıklıdır ve yollarından dönmemeye kararlıdır. Tıpkı Şirin'ine ulaşacagına inanan Ferhet'ın dağları delmeyi göze aldığı gibi...
Hedeflerine ulaşmak için gerekli azim ve inanç her insanın içinde saklı olan ve keşfedilmeyi bekleyen bir hazinedir. Kişi isterse bu hazineyi keşfedip mükemmel bir şekilde kullanabilir. O halde niçin pek çok insan bu konuda başarısız oluyor? Çünkü birçoğumuz bir zorlukla karşı karşıya kaldığımızda herşeyin bittiğini düşünüyoruz. Oysa bu dünyada çaba göstermeden hedeflerine ulaşmış hiç kimse yoktur.
Israr etmek, hedef yolculuğunda sonuca ulaşana kadar hiç vazgeçmemektir. Öncelikle hedeflerinizi düşünmekten ve hedeflerinize ulaşmayı istemekten vazgeçmemelisiniz. Eğer bilinçaltınıza vazgeçmemeyi öğretirseniz, o sizin için gizliden gizliye ısrar edecektir. Onun bu ısrarı size yansıyacak ve hiç duraklamadan geriye dönmeden amacınıza ulaşmanızı sağlayacaktır. Sabırlı bir şekilde amaçlarınıza doğru ilerlediğinizde hayal bile edemediğiniz sonuçlar elde edebilirsiniz.
Başarılı insanlar hiç vazgeçmeden ısrar ettikleri için de hiç unutulmadılar. Sizler de geride bir şeyler bırakmak istiyorsanız ısrarla ördüğünüz başarı ağlarını oluşturmalısınız.
''Çok yorulacağım, elime ne geçecek ?'' diye düşünmeyin. Israr etmek, daha çok yorulmak değil daha güçlü, daha inançlı, daha kararlı yürümektir.
Yürürken bir adım ileri, bir adım geri giderseniz ya da geri dönerseniz daha çok yorulur, başarısızlığın, ulaşamamanın size yüklediği acıları sırtınızda taşımak zorunda kalırsınız.
Israrın, kararlığın vazgeçmemenin gücü ile inanılmaz başarılar ve sonuçlar elde edebilirsiniz. Yeter ki kararlı bir şekilde ilerleyin.
Güney Afrika'da ırkçılığa son vermek için ısrarla mücadele eden ve bu davasından asla vazgeçmeyen Nelson Mandela'nın hapisten çıkacağına kimse ihtimal vermiyordu. Ancak Mandela yirmi yedi yıl sonra hapisten çıktı ve bir zenci lider olarak Güney Afrika Cumhuriyetinin başına geçti.
Çünkü o yirmi yedi yıl boyunca kendisini buna hazırladı ve asla bu davasından vazgeçmedi.
Oğuz Saygın.
Kişisel gelişim.

azmin elinden hiç bir şey kurtulmaz paylaşım için teş.ederim


Kişisel Gelişim

MollaCami.Com