Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Devasa Heykeller

Çin’de Budha figürü bulunan pek çok yer ve heykel gibi muhteşem yapıları sıkça görmek mümkün. Fotoğraftaki heykel 71 metre uzunluğunda ve ayaklarının dibindeki insanların cüce gibi gözükmesine sebep oluyor. Üç ayrı nehrin buluştuğu noktada bulunan bu görsellik harikası heykel aynı zamanda Emei Dağı’nı selamlıyor

2) The Church of Saint George – Lalibela(St. George kilisesi) Etiyopya, Lalibela’daki 13.yüzyıldan kalan bu kilise kayadan yontularak yapılmış yedi kilisenin en ünlüsüdür. Bu bölge UNESCO dünya miras merkezi ve dünyanın sekizinci harikası olarak görülmekte.


3) Somapura Mahavihara – Parhapur
Nefes kesen kutsal bölgeleriyle ünlü Bangladeş’in uzun ve heyecan verici bir tarihi var. 27 dönümlük alanıyla eskiden, üç dine inanan insanlara önemli bir akademik merkez olmuştur.Bir nevi üniversite gibi görülüyordu.

4) Crazy Horse Memorial (Çılgın At Anıtı- Güney Dakota)
Dünyanın en büyük tasarım heykeli olarak görülen ve Lakota yerlilerinin lideri ‘Çılgın At’ın anısına inşa edilmekte olan Crazy Horse Anıtı 172 metrelik boyu ve hala tamamlanmamış yapısı ile Rushmore Dağı’nda bulunan oldukça ilginç bir yapıdır. İlginç oluşunun sebebi ise 1948’de yapımına başlanıp günümüzde hala tamamlanmamış olmasıdır. 1998’de heykelin sadece yüzünün olduğu kısım tamamlanabilmiştir.


5) Nakş-ı Rüstem - Persepolis
İran aslında çok ziyaretçisi olan bir ülke olmasa da içinde gizli tarihi güzellikler barındırmaktadır. Milattan önce 6.yüzyıldan kalma Nakş-ı Rüstem, insan gücünün hayal bile edilemez boyutlarda olabileceğini kanıtlayan muhteşem bir yapıdır.

6) The Ajanta Caves – Maharashtra (Ajanta Mağaraları)
Hindistan’da milattan önce ikinci yüzyıldan kalma bu mağaralar insana şaka gibi geliyor çünkü inşa edilirlerken Avrupa’da yaşayan toplulukların çoğu bu mağaraların içinde yaşıyordu!


7)Decebalus – Orsova
Kutsal sayılan yerlerden biri de Romanya’da komünizmin hüküm sürdüğü yıllarda inşa edilen Decebalus tapınağıdır. ‘Cesur Kişi’ anlamına gelen Decebalus, Dacia krallarından birine verilen isimdi.Ülkesi için pek çok savaşta yer almıştı. Hepimizin bildiği Spartaküs’ün bile bir Dacialı olduğunu düşünürsek ne kadar zorlu insanlar olduğunu anlayabiliriz!

8) Kailash – Ellora
Hindistan’daki Kailash tapınağının uzunluğu 2 kilometreyi buluyor.Buranın ilginç yanı ise tapınakların yukarıdan başlanarak aşağı doğru kazılmış olması.Milattan önce 8.yüzyılda inşa edilen bu tapınaklardan yapım aşamasında 200.000 tonluk kaya çıkartılmıştır.

9) Mada’in Saleh – Hicaz
Suudi Arabistan da ilk kez bir yer 2008 yılında UNESCO’nun dünya mirasları bölgesi kapsamına girmişti .Burada bulunan yazıtlar neredeyse 3000 yıl öncesine dayanıyor. Ancak pek çok Arap buranın lanetli olduğuna inanıyor.



Mollacami Foto Galerisi

MollaCami.Com