Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


En iyi buğday yarışması

En iyi buğday yarışmasına senelerdir katılan bir çiftçi, büyük ödülü o yıl da kazanmıştı. Yarışmayı izleyen gazeteciler, çiftçiden bu başarısının sırrını öğrenmek istediler.
Çiftçi, bu sırrın, kendi buğday tohumlarını komşularıyla paylaşmasında yattığını söyledi.

Gazeteciler bu cevaba çok şaşırdılar;

"Onlar sizin rakibiniz olarak yarışmaya katılıyorlar. Buna rağmen, ne diye tohumlarınızı onlarla paylaşıyorsunuz?" diye sordular.

Çiftçi;

"Neden olmasın?" dedi. "Bilmiyor musunuz; Rüzgâr, olgunlaşmakta olan buğdaydan poleni alır ve tarladan tarlaya taşır. Bu bakımdan, komşularımın kötü buğday yetiştirmeleri demek, benim ürünümün de iyi olmaması demektir. En iyi buğdayı yetiştirmek için, komşularımın da iyi buğdaylar yetiştirmesine yardımcı olmam gerekiyor."

Hayat aslında budur; başkalarıyla paylaşmak ve başkaları için de iyi olanı istemek. İsteyebilmek kadar yüksek bir olgunluk gösterebilmek.
Özellikle ÇOCUKLARIMIZ söz konusu olduğunda bir başka çocuğun da kendi çocuklarımız kadar iyi yetişmesi, iyi eğitim alması,iyi bir ailede büyümesi, insan, vatan, millet sevgisi hissetmesi bu açıdan çok önemlidir. Çünkü çocuklarımız hayatları boyunca herhangi bir yerde, herhangi bir ortamda karşılaşabilirler.

Matematik işlemlerde ARTI ve EKSİ değerlerdeki sayıları çarptığınızda sonuç her zaman EKSİ dir. Topladığınızda büyük olan değer kazanır.
Sizin çocuğunuzun kazandığı değerlerin her zaman daha büyük olduğundan emin olamazsınız. Karşısındaki insanın eksi de olsa kazandığı değer büyükse kaybeden taraf olabilirsiniz. Bütün yaptıklarımızın kumdan kalaler gibi yıkılmasını istemiyorsak başka çocukların da kendi çocuğumuz gibi iyi yetişmesini sağlamak zorundayız.

ALINTI

çok güzel bir yazıymış emeğinize sağlık

Çok güzel eline sağlık sevgili gözyaşı.. :)

çok beğendim iyi ki paylaştın gözyaşı :)


Kişisel Gelişim

MollaCami.Com