Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Doğadaki mavi canlılar

Hiç mavi kurbağa gördünüz mü veya yılan balığı? Eşine çok az rastlanan mavi renkteki canlıları sizler için derledik. İşte mavi canlılar..

Mavi kuyruklu kız böceği

Afrika'da yerlilerindendir. Ortadoğu boyunca, güney ve doğu Asya boyunca görülürler. Büyük Britanya ve Finlandiya'yı kapsayan Avrupa'nın parçalarında rastgele ortaya çıkmışlardır.



Mavi morfo kelebek

En güzel kelebekler arasında yer alırlar. Bir ucundan öbür ucuna ve üst ucundan kuyruğuna kadar 15-18 santim gelen büyük kanatları bir mavidir. Bu mavilik bazen sedef renkli ufak lekeler, bazen de siyah veya kahverengi bir bölge veya marj tarafından bozulur.



Mavi istakoz

Milyonda bir görülüyor. Bilinen en meşhur hikaye balıkçılar tarafından canlı olarak yakalanan ve ABD'nin Connecticut Mistik Akvaryumu'na getirilen istakozdur.


Dünyanın en zehirli ikinci hayvanı olan mavi halkalı ahtapot cinsinin 3 (belki de 4) türünden birisidir. Yalnızca Avustralya sularında görülen büyük mavi halkalı ahtapot, sık olmasa da Büyük Okyanus'un tropik kesimlerinde de görülebilmektedir. Ağırlıkları çok farklı olabilir. 10 - 100 gr arasında değişebilmekle birlikte ortalama ağırlıkları 55 gr'dır.


Mavi şeritli yılan balığı

En sıradışı yılan balığıdır. 20 yıl ömrü vardır. Sadece tuzlu suda yaşarlar. Vücutlarında sarı geçişleri olan mavi bir görünüme sahiptirler.

Zehirli mavi kurbağa

Güney Amerika’da özellikle Surinam’a özgü zehirli mavi kurbağa’nın parlak mavi rengi diğer türlere, salgısının zehirli olduğunu göstermesine yarıyor. Mavi Kurbağa bu zehirli salgıyı, avladığı sineklerden alarak derisinin altında depoluyor. Bu zehrin felç edici özelliği de var.

Mavi Atlantik kılıç balığı

En büyük balık türüdür. Vücudunun üst kısmı mavi pigmentlerle kaplıdır. Bu özelliğini su yüzeyinde kendini kamufle etmek için kullanır.

Mavi kafalı papağan

Anavatanı Güney Amerika olan, alnı açık mavi, tepe yanaklar ve gırtlağı sarı olan bir papağan türüdür. Vücudunun üst bölümü yeşil ve üstü koyu renk kumludur. Vücudun alt bölümü açık yeşildir. Kanat tüyleri yeşil uçları mavidir. Kanat tüylerinin dipten ilk 5'i kırmızıdır. Omuzu erguvani-kırmızıdır. Kuyruk tüyleri yeşil, gaga siyah veya kahverengimsi-siyahtır. Boyu 35-42 cm'dir.

Mavi kaplan

Malta kaplanı olarak da bilinirler. Mutasyona uğramış bir kaplan türüdür.

Mavi balina

Gök balina veya mavi balina, en büyükleri 30 metreyi bulan boyu ve 200 tonu geçebilen ağırlığıyla, gelmiş geçmiş en büyük hayvan olduğuna inanılan bir deniz memelisidir. Balinalar takımının çubuklu balinalar alt takımına dahil türlerden olan gök balina, Arktik Okyanus dışındaki tüm dünya denizlerinde yayılım gösterir. Daha çok bireysel ya da anne ve yavrusunu içeren çiftler halinde yaşarlar ve 2-3 yılda bir yaklaşık bir yıllık gebelik süresi sonunda tek yavru doğurarak ürerler.

Aydınlatıcı bilgiler eşliğinde sunduğunuz paylaşımınız için teşekkür ederiz kardeşim...

Her biri Kudret-i İlahi'ye bir emsal teşkil ediyor...

Hepside güzel görünüyor ama kelebek ve papagan hariç hiç biriyle karsilasmak istemem :-\

Paylasim için tesekkürler kardesim... :)

tesekkurler, elinize saglik kardesim.
Mavi gözlere huzur veriyor.


Mollacami Foto Galerisi

MollaCami.Com