Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Patatesobur kedi!

(İlk cipsi yiyen, neden son cipsi de yemek istiyor?)

Aşağıdaki gözlemimi siz de unutmayacaksınız, ben de!
Yakında gelen bir posta: “Mono Sodyum Glutamat maddesi, katıldığı yiyeceğin tadının beyin tarafından çok güzel olarak algılanmasını sağlıyor. Tatlı, tuzlu, acı fark etmiyor; en lezzetli şeyi yediğini sanıyorsun! Gıda üreticileri bu yüzden MSG’yi kullanıp çok kâr ediyorlar...” Devamında (hazır satılan) çorba, köfte harçları, et suyu tabletleri, dondurma, renkli yoğurt ve cips gibi gıdalara bolca kullanıldığından bahsediyordu.
*
Bayramın üçüncü günü, hava şahane; tatilin tadını çıkaran çocuklardan biri terasta kediyle oynuyor. Bir yandan da cips atıştırıyordu... Yere düşen bir küçük parçayı koklayıp yalayan kedi önce onu yedi ve sonra aranmaya başladı. Çocuk, onun cips istediğini anlayamadı önce. Fakat elindeki pakete uzanmasını görünce; “ona bir tane vereyim de yiyeceği bir şey olmadığını anlasın!” diye düşündü. Fakat... Bol baharatlı, patates cipsini, kedi yemeye başladı ve tekrar istedi. Çocuk şaşkınlık içindeydi ve bir tane daha uzattı. Onu asıl şaşırtan (hatta haykırtan) şey; parmaklarını yalamasına, oynarken ısırmasına alışık olduğu kedisinin; cips bulaşmış parmağını sanki lezzetli bir yiyecekmiş gibi ısırıp yemeye çalışması, kanatmasıydı! Kediyse ne yaptığının farkında bile değildi...
Birazdan diğer kedi de gelip cipse yumuldu hatta içine cips sıkıştırılmış ekmeği yediler ve hatta boş pakette kalan (biraz ıslatılmış) cips tozlarına karıştırılmış gazete parçacıklarını!..
*
Özet: İstedikleri her şeyi yiyoruz! Pazarda 3 kilosu 1 lira olan patatesi kızartıp kilosunu 20 liradan bize yediriyorlar! İngiliz Kalp Vakfı ise “günde sadece 35 gr cips yiyen bir çocuk yılda, fabrikanın kızartma yağının tam 5 litresini yemiş oluyor” diyor!



alıntı

içinde iyi şeyler olmadığını bile bile yiyoruz malesef :'(

cidden bağımlılık yapıyor... :(mevlam korusun...

paylaşım için teşekkürler ...

Hazir yiyeceklerde bagimlilik yapan maddeyi duymustum, dikkat etmeye calisiyorum....

Ama cikolata ya olan zaafimi bir türlü yenemiyorum... :(

Cikolata ile bir yaziniz varmi acaba :D

:o gerçekten de öyle.

belki bu kadar olduğunu bilmiyorduk ama zararlı olduğunu zaten biliyoruz. :(

ona rağmen abur cubur denince ilk aklımıza gelen yine cips oluyor.

teşekkürler paylaşım için...

evet haklısınız.. çok fazla tüketiyoruz hemde büyük bir keyifle :-\
okuduğunuz için teşekkürler sevgili düşseli, mücahide ve selmani pak kardeşlerim :)

üşenmedim sizin için çikolata ile alakalı bikaç bilgi topladım mücahide kardeşim ;)
buyrun...

http://www.mollacami.net/forum/index.php/topic,24956.0.html


İlginç Yazılar

MollaCami.Com