Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Küçük evlerde de ferah oturmak mümkün


Küçük evlerde de ferah oturmak mümkün

Artık konutta yeni moda küçük evler. peki, bu küçük evlere, dar mekanlara nasıl sığacağız?

Şehir hayatının en önemli problemlerinden biri, şehir merkezinde fahiş kira vermeden oturabilmektir. Bu sorunun en kolay çözümü küçük evlerde ya da stüdyolarda yaşamak. Peki, bu küçük evlere, dar mekanlara nasıl sığacağız.

Mobilya seçimi
Bir kere en önemli unsur, evlerin metrekaresinden ziyade kullanım alanının nasıl olduğudur. Yemek masaları her zaman kullananların sayısını ağırlayacak kadar olmalı, sadece misafir geldiğinde açılacak cinsten seçilmeli. Ek sandalyeleri ana sandalye renklerine uygun katlanabilen ya da iç içe giren sandalyelerden kullanabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta her gün kullandığınız eşyaların göz önünde olmasıdır. Yatak olan kanapeleri rahatlıkla salonda kullanabilir, kanape kol içlerini sandıklı tercih edebilirsiniz. Yan sehpaların altından puflar çıkabilir, yatak başlarının yanları kitaplıklı olabilir.

Duvarları değerlendirmek
Duvarları da metrekareye katmak gerekir. Yaşam üniteleri diye adlandırdığımız kütüphane, dolap, büfe gibi ihtiyaçları tek bir duvarda toplayıp yerden tasarruf edebilirsiniz. Uygun duvarlara raflar veya dolaplar yerleştirebilir, merdiven altlarını dolap olarak değerlendirilebilirsiniz.

Mobilyaların yerleşimi
Kütüphaneyi ve aksesuarları, klişeleşmiş bir şekilde duvarda düşünmemek gerek. Boş kalmış atıl köşelere, dönebilen kütüphane veya dolaplar yerleştirebilirsiniz. Kapı arkalarına dresuar konulacaksa mutlaka saklama alanı olan bir ünite seçmelisiniz. Kanapenin kolçak kısmına bir ahşap parçası koyup sehpa görevi görmesini sağlayabilirsiniz. Aynı şekilde puflarınıza evinizde yer yoksa üstlerine tepsi koyarak sehpa olarak değerlendirebilirsiniz. Orta sehpaları parça parça yapmak servis açısından hem kolaylık sağlayacak hem de sizi ayrı servis sehpalarından kurtaracaktır.

verdiginiz faydali bilgiler icin tesekkürler


verdiginiz faydali bilgiler icin tesekkürler


Bu güzel bilgiler için teşekkürler bende birşeyler ilave etmek isterim müsadenizle ;)

Şimdilerde gözüme çok çarpıyor, bilgisayar masalarından tutun büfelere kadar en olarak çok geniş üretilmiyor.Enlerinin çok geniş olmaması hem yerden tassarruf ettiği gibi hemde kullanışlı olup göze hitap edeiyor.

Ayrıca duvara monteli raflar, bazalı yataklar, gömme dolaplar yerden çok tasarruf ettiği gibi, bir çok eşyanızıda kolaylıkla göz önünden kaldırmanıza yardımcı oluyor..


Ev dekorasyonu

MollaCami.Com