Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


nasıl kandırabilir?

bir kralın 10 adet koyunu vardır. ve kralın çobanı bu koyunları her gün oylatmaya götürür. her akşam dönüşünde ise kral çobandan koyuları gözü önünde sesli bir şekilde saymasını ister. eğer ki eksik olursa kral öldüreceğini söyler. bu her gün böyle devam eder.
Ama bir gün çoban bir koyunu kaybeder. ama öyle bi yol bulur ki, krala her zaman ki gibi tam 10 tane koyun varmış gibi gösterir ve canını kurtarır. ama dokuz tanedir koyun.
SİZCE KRALI NASIL KANDIRMIŞTIR?

(cevabı bana ilk saçma geldi ama sonradan da mantıklı geldi)

Çoban saydıgına göre hep 1tanesini fazladan sayıyor herhalde :)

ama kardeşim şöyle ki kralda çobanı takip edio fazladan sayma şansı yok:)

çoban köpeginin üzerine koyun postu örtüyordu galiba ;D

:)
yok kardeşim:) deil:)

Şimdi bu sayma işlemi nasıl oluyor tersten mi, yoksa düzmü sayıyor. yani 10,9,8,7,6.... 1,2,3,4,5,6... bu sayma şekliyle alakalı birşey mi? ??? Eğer bununla alakalıysa birşeyler uyduracam da. ;)

evet öyle:)

Buna benzer bir bilmece okumuştum yalnız onda koyun yerine bakraç vardı, ondada sayan adam şöyle bir yöntemle mal sahibini kandırıyordu.

10,9,8,7,6 deyip, dört tanede orda var etti 10 tane, diyerek kandırıyordu. :-\

mantıklı bi cevap yaklaştın kardeşim ama deil:)

ben bulamadim, ama cevabi cok merak ettim...
artik aciklasaniz diyorum ;D

ilk giren koyundan sonra 9dan geriye saymaya başlayacak. yani sanki biri gitti geriye kaldı 9 der gibi ama öyle değil. aslında 9. koyundan itibaren 8. 7. .... olarak geri saymış oluyor ama kral bunu 9 kaldı, 8 kaldı, 7 kaldı gibisinden anlayacaktır. 10 adet bir şey koyun. birini yok edin ve geriye kalan 9u geriye saymaya başlayınfarkı azda olsa anlayacaksınız.

kusura bakmayın ben anlatamadım ama cevap bu ;)


Zeka Mantık Soruları

MollaCami.Com