Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Çamaşır suyu ve tuzruhu karıştırılırsa...

Çamaşır suyu ve tuzruhu karıştırılırsa...

Mermer, fayans ve marley gibi yüzeyleri beyazlatmak için tuzruhu ve çamaşır suyunun karıştırılarak kullanılmasının sağlık açısından büyük tehlike oluşturduğu bildirildi.

Tuzruhu ve çamaşır suyu karıştırılınca yoğun bir şekilde klor gazı açığa çıktığı, bu gazında solunum yollarında hasara yol açtığı belirtildi. Havasız, küçük ve kapalı ortamlardaki süre arttıkça klor gazının solunum yollarına daha fazla zarar verdiğini belirten uzmanlar, bu kişilerde astım benzeri bir hastalıkların ortaya çıkma olasılığının fazla olduğunu vurguladı.

Bartın İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Nacaroğlu, evlerde günlük hayatta kullanılan deterjan, çamaşır suyu, kireç ve yağ çözücüler, lavabo açıcılar, tuz ruhu gibi birtakım kimyasal maddelerin yanlış kullanılması halinde zehirlenmelere neden olabileceği uyarısında bulundu. Özellikle dar, kapalı ve iyi havalandırılmayan yerlerde çamaşır suyu ve tuzruhunun gerek tek olarak gerekse birlikte kullanılmamaları gerektiğini hatırlatan Dr. Osman Nacaroğlu, bu kimyasalların kanda karboksihemoglobin denen bir oluşuma neden olarak oksijenin vücuttaki taşımına engel olabileceğine dikkat çekti.

Mermer, fayans ve marley gibi yüzeyleri beyazlatmak için tuzruhu ve çamaşır suyunun karıştırılarak kullanılması sağlık açısından büyük tehlike oluşturduğunu anlatan Dr. Nacaroğlu, "Tuzruhu ve çamaşır suyu karıştırılınca yoğun bir şekilde klor gazı açığa çıkmaktadır. Bu klor gazı solunduğu zaman ise hava yollarında bulunan suyla birleşerek en kuvvetli asitlerden biri olan hidroklorik aside dönüşerek solunum yollarında çok belirgin hasara yol açmakta. Havasız, küçük ve kapalı ortamlarda ve maruz kalınan süre arttıkça hasar daha fazla olmakta, bu kişilerde astım benzeri bir hastalık tablosu ortaya çıkmakta. Söz konusu karışım astım hastalığı ve diğer solunum hastalıkları yanında akciğer ve kalp rahatsızlığı olanları da olumsuz yönde etkilemekte." diye konuştu.

Bunun yanında çamaşır suyu, deterjan gibi kimyasalların çocukların ulaşamayacağı yerlerde saklanması, su veya başka içeceklerle karıştırılma olasılıkları nedeniyle bunlarla bir arada bulundurulmaması gerektiğini vurgulayan Nacaroğlu, "Ayrıca ev kimyasalları gıda maddeleri ile de aynı yerde olmamalı. Bu maddeler kullanıldıktan sonra zehirlenmeyi akla getirebilecek belirtiler gözlenirse (bulantı, kusma, ishal, tansiyonda düşme, solunum problemleri, deri ve gözde irritasyon gibi) en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalı ya da 112'ye haber verilmeli." şeklinde konuştu.

CİHAN

ikisinin karışımınıdaki kokuyu,zehiri düşünemiyorum bile ...aman dikkat!!! faydalı bilgilere tşkr.gözyaşı kardeş..

Yakin bir akrabamin öülümüne sebep oluyordu...
haftalarca yapilan tedavi sonucu sagligina anca kavusabildi.
Özellikle hanimlar cok dikkatli olmali. ve hafife almamali.

Benim basimdan gecti

daha iyi temizlesin diye karistiridim,
nerdeye boguluoyrdum o gazdan

siz siz olun sakin denemeyin


Sağlık Haberleri

MollaCami.Com