Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Yaylaya çıkan hastalar dikkatli olmalı

Yaylaya çıkan hastalar dikkatli olmalı

Anadolu'da birçok insan sıcakların arttığı şu günlerde yaylalara taşınıyor. Yüksek rakımlı yaylalar her ne kadar serin ve tabiatla iç içe olsa da oksijen basıncı düşüklüğü birçok hastalığı olanları rahatsız edebilir.

Basınç düşüklüğünden etkilenebilecek kalp hastalığı, astım, kronik bronşit gibi rahatsızlıkları bulunanların dikkatli olması gerekiyor.

Sıcak havalarda dikkat edilmemesi durumunda özellikle yaşlılarda, kalp, hipertansiyon hastaları, kronik bronşit ve astımlı hastalarda ve çocuklarda ciddi sağlık sorunları yaşanabiliyor. Aynı şekilde kalp ve yüksek tansiyon hastaları ile idrar söktürücü tedavisi olan hastaların çok dikkatli olması gerekiyor. Çünkü aşırı terleme ile su ve tuz kaybederlerse, her zaman almakta oldukları tedavinin ciddi yan etkiler doğurabileceğini asla unutmamalılar.

Yüksek rakımlı yaylalarda oksijen basıncı düştüğünden, kalp hastalığı, astım, kronik bronşit gibi rahatsızlıkları olan kişiler bundan etkilenebilir. Bu gibi hastaların hekimlerine danışmadan yüksek rakımlı yaylalara çıkmamaları gerekir.


Sağlık Haberleri

MollaCami.Com