Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İhtiyar Fakir ve Sultan Melikşâh


[color=purple]Yaşli bir adam, Selçuklu Veziri Nizâmü’l Mülk’ün huzuruna girmek istedi. Nizâmü’l Mülk, ihtiyacini sordu. Adam, Ben, Allâh Rasûlünün (sav) elçisiyim. Sultan Meliksah’la görüsecegim.”diye cevap verdi. Nizâmü’l Mülk bu sözün izâhini istedi. Ihtiyar adam Eger beni onun huzuruna çikarirsaniz mesajimi iletecegim. Aksi halde onu görene ve bende olan seyi ona nakledene kadar bekleyecegim. dedi.
Nizâmü’l Mülk, Sultanin yanina çikti ve ihtiyarin söylediklerini nakletti. Ihtiyar adam huzura alininca

Sultan’a söyle dedi. Birçok kizim var ancak fakir oldugumdan evlilikleri için gereken çeyizi temin etme imkânina sahip degilim. Bu yüzden her gece Allâhu Teâlâ’ya dua edip bana kizlarimin çeyizini hazirlayacak imkâni ihsan etmesini istedim. Filan ayin cuma gecesi, yine onlar için yardim dileyerek uyudum.
Rüyâmda Allâh’in Rasûlünü (s.a.v.) gördüm. Bana söyle dedi.
Kizinin çeyizinde gerekli seyleri ihsan etmesi için her gece Allâhu Teâlâ’ya yalvaran sen misin?
Evet yâ Rasûlallâh! dedim.
Bana Sultan Meliksah’in adini verdi. Ona git, Allâh’in Rasûlünün (sav) kendisinden kizlarin için gerekli çeyizi satin almasini istedigini söyle. dedi. Ben Ey Allâh’in Rasûlü, benden bir isâret isterse ona ne diyecegim?diye sordum. O da.
Ona isaret olarak her gece yatmadan önce Tebâreke sûresini okudugunu söyle. dedi.
Sultan Meliksah bunu isitince,
Bu dogru bir isâret, zîrâ bunu Allâhu Teâlâ’dan baska kimse bilmiyor. Hocam bana her gece yatmadan önce bunu okumami emretmisti. Ben buna hep devam ettim. dedi. Ihtiyara, kizlarinin çeyizi için gerekli her seyin verilmesini emretti. Ayrica ihtiyara hediyeler verdi...
Mesaj alınmıştır sanırım...
// Fazilet Takvimi // mollacami.com - net // ücharfbeşnokta //

mesaj alınmıştır kardeşim paylaşım için teşekkür ederiz. dualar ile inşaallah..

Teşekkür ederiz.


Menkıbeler

MollaCami.Com