Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


EKSİK DUA

Günlerden cuma idi ,ve o polis kolejinde görevliydi bu gün.Görevinden fırsat bulup hiç aksatmadığı namazını eda için girdi okulun mescidine.Vakti eda etmenin huzuru ile çıkarken gözü elinde kitap mescid köşesinde oturan o genç delikanlıya takıldı. İçinden geçen duyguları yıllar sonra kızıyla paylaşırken çıktı ağzından dua da hayırlısı de kızım aman!
Çok saf ,temiz Rabbine yönelmiş bir genç ,ne güzel Rabbim böyle bir damadım olmasını ne çok isterim,diye geçirdi bir an içinden .Ama yoo olmaz ki benim kızım daha 10 yaşında bu genç ise kısa süre sonra görevini eline alacak bir polis adayı .Ben de ne düşünüyom olmaz zaten diyerek uzaklaştı oradan.
Ve yıllar sonra kızına talib olan çiçeği burnunda akademiden mezun olmuş görevini eline almış komserin tören resmine baktı. Aman Allahım olabilir mi böyle bi şey!Bu oydu yaklaşık on sene evvel kolejde ki genç .Şaşkınlık devam ediyor ama o dinine bağlı şükrediyor hemen Rabbine.Gözü salondaki halının desenlerinden bir an bile ayrılmayan başı önünde edebli gence bakıyor.ne kadar mahcup ,böyle bir damat her kese nasib olmaz tabi.Kızının da fikrini alarak bu evlilik gerçekleşiyor.ne güzel değil mi ,diye okuyan her kes içinden geçirdi şu an eminim.Ama gel zaman git zaman bu başta edep timsali olan genç,geçtikçe nefsine uyuyor,devam ettiği sohbetleri bırakıyor .makam mevki denen o zehirli baldan nasibini alıyor.Evet tabi ki ailesini de artık ihmal ediyor. O mescit köşesinde ki genç gidiyor,yerine işten sabahları anca gelen,bilgisayar başında vaktini geçiren,karısının duygu feryatlarına kulağını tıkayan biri geliyor.İnsan yolunu şaşırmaya ne kadar müsait de mi.ALLAH hidayetinden ebediyyen ayırmasın .
Gül gibi iki çocuğu için yuvasını devama çalışan hanım gücünün sınırlarını zorlayarak artık tükeniyor ve iki de bir boşanalım diye gelen kocasına tükenmişlik pskolojisi ile tamam diyor.Ve imrenilecek bir seviyede başlayan bu evlilik kaderin hükmü ile sona eriyor.
Demiştik ya baba kızı ile dertleşirken ;ona Allah ın takdiri olduğunu bunun imtihan olduğunu anlatırken.Şunları söylüyor:Kızım duan da hayırlısı de.Kızım bu imtihan senden çok benim imtihanım ben anladım ki yıllar önce yaptığım duamı eksik yaptım .Rabbimden isterken hayırlısı demedim ,yoo kızım bu benim imtihanım diyerek iç geçirdi.
Bu yaşanmış bir olay arkadaşlar ,duada hayırlısı ile isteyelim ne istersek isteyelim Rabbimiz hayırlısını ver diyelim. bu ibretlik yaşam hikayesini paylaşmak istedim sizlerle ALLAH cümlemizin hakkında her ne murad edersek hayırlısını versin.amin.[color=black]


Kişisel Gelişim

MollaCami.Com