Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


400 dolar için lağımda yüzermiydiniz ?



400 dolar için lağımda yüzermiydiniz ? .

Dalgıç Julio Cesar Cu, ayda sadece 400 dolar kazanmak için, Meksika’nın başkentinin tıkanan kanalizasyon tünellerini açıyor.

Fakir bir ailenin 10 çocuğundan biri olan Cu, denizbilimci olmak istiyordu… Okula gidecek parası olmadığı için 18 yaşında dalmaya başladı ve dalış eğitmeni oldu. Bugün ise, sallanan ölü vücutlar, araba parçaları iğrenç kokulu kanalizasyonlarda yüzüyor.

DIŞKI VE İDRAR İÇİNDE YÜZÜYORLAR

Yaptıkları iş tam olarak molozları elleriyle çekmek ve tünelleri bir sopa yardımıyla açmak. 18 milyon nüfusun atıklarının toplandığı kanalizasyon o kadar karanlık ki, Cu ve 3 meslektaşı hiçbir şey göremiyorlar, yönlerini “hissederek” buluyorlar. Hava almalarını yüzeye bağlı bir tüp sağlıyor. 21 yıl önce atık su seline kapılarak hayatını kaybeden meslektaşlarıyla aynı akıbete uğramamak için de emniyet kemeri kullanıyorlar. İşleri bittiğinde ise, kalın dalgıç kıyafetlerini deterjanla yıkayıp dışkı ve idrardan arındırıyorlar.

ÖLÜ İNSANLAR BİLE BULUYORLAR

Cu, “Dalmayı spor olarak çok seviyorum, meslek olaraksa daha da çok seviyorum. Birçok insanın işine yarayan bir işim var. Tek kötü yanı ölü hayvanlar, hayvan kafaları ve ölü insanlar bulmak. Malesef birçok insan kanalizasyonlara düşerek hayatlarını kaybediyor. İlginç olansa, bulduğumuz araba parçaları. Burda bulduğumuz parçaları bir araya getirirsek bir araba oluşturabiliriz” diyor

ilginc bir meslekmis.. ::)

bu 400 dolar saat başı mı?

yoksa aylık mı?

bu iş için dakika başı 400 olması lazım...

RABBİM kimseyi böyle bir duruma düşürmesin zor zanaatmışş..


bu 400 dolar saat başı mı?

yoksa aylık mı?

bu iş için dakika başı 400 olması lazım...


bazi ülkelerde maaslar cok düsüktür...
400 dolar da deli bi maas o ülkeler icin...

paylasim icin tesekkürler

Böyle bir meslek grubu Türkiye de varmi acaba?
Merak ettim!

Bu üç adamda nefisden bir şey kalmamışdır. Nefislerin bence ölmüşdür veya kendilerini terk eylemişdir. Meslek meslekdir kardeşim. Helal yoldan kazanılıyosa da meslekdir. Naparsın dünya hayatı işte gelirsen çekersin


İlginç Yazılar

MollaCami.Com