Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Evlerdeki yeni trend: Duvar sticker'ları



Bahar aylarıyla birlikte insanlar yazın günlük güneşlik hallerine hazırlanmaya başladı. Fırsat bu fırsat evinizin rutin halini renklendirmek fena fikir olmasa gerek. Kapınızın pervazlarını sarmaşıklar çevrelesin, duvarlarınızda kuşlar uçsun, salonunuzun köşesinde çiçekler açsın istemez misiniz?

Dekorasyon konusunda artık çok farklı tercihlere sahip olan ev hanımlarının ve dekoratörlerin yeni gözdesi duvar stickerları, akıllarda yer eden duvar kavramını değiştirecek cinsten.

Bu trendin cazibesine kapılanların artan talepleri de üreticileri bu alanda farklılıklar yapmaya yönlendirmiş. 1998 yılından bu yana duvarlar için sticker üreten Artikel'in genel müdürü Murat

Özbalcı, duvar stickerlarına talebin son aylarda yükselişe geçtiğini belirtirken, üretime başladıkları günden bu zamana kadar ilk kez böylesi rağbet gördüklerine dikkat çekiyor.

Tamamen yerli bir üretimi tercih eden Artikel aynı zamanda çeşitlerini zenginleştirirken kumaş stickerların üretimine de başlayarak bunun patentini almaya kadar götürmüş işi.

Stickerlar sadece oturma odalarını, yatak başlarını süslemeye yarıyor dersek haksızlık etmiş oluruz. Birbirinden ilginç tasarımlara imza atan üreticiler stickerın kullanılabilir olması için de epey gayret göstermişler.

Bunların en dikkat çekenleri ise ağaç şeklinde olan ve üzerinde askılığı da bulunan desenler. Kullanılabilirliği estetikle birleştiren bu ürünler hem ev eşyası işlevini görürken hem de estetik bir duvar manzarası sunuyor.

Her şey bir yana kendileri için üretilen stickerlar çocukları oldukça sevindireceğe benziyor. Winnie the Pooh'tan Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler'e kadar rengarenk çizgi kahramanlar çocukların duvarlarına farklı bir hava getirebilir.

Geleneksel çizgileri ve desenleri seven ve evinin duvarlarında görmek isteyenleri de gözden kaçırmamış tasarımcılar.

Öyle ki Osmanlı'ya has desenler için özel bir bölüm bile yer bulmuş kataloglarında birçoğunun. Artikel'in üretimi olan kristallerle süslenmiş Allah hattı da bu ürünlerin en gözdelerinden.

Masada çayını yudumlayan kadın, bir köşeye sinmiş uslu kedi gibi desenler de evinde yalnız yaşayıp da birinin varlığını hissetmek isteyenler tarafından tercih edilebilecekler arasında.

Ev ve dekorasyon malzemesi satan mağazalarda bulunan duvar stickerları artık internette de kendine yer etmiş durumda. Şirketler ellerindeki stokları ya da özel istek üzerine üretilen stickerları internet üzerinden de pazarlıyor. www.terfish.com ve www.duvarstickeri.com, www.walltogether.com, www.evgrafiti.com, adresleri sipariş verilebilen adreslerden sadece birkaçı.

Sticker satın alırken yapmanız gereken tek şey duvarınıza uygun doğru rengi, deseni ve ölçüleri seçmek.

Sticker kullananların dikkat etmesi gereken en önemli husus kullanılan desenlerin hem mekânın hem de içinde yaşayan insanların ruhunu yansıtması. Tabii ki duvarın ve evdeki eşyaların rengi, odadaki eşyaların durumu sticker seçiminde önemli.

Zira yaşadığınız ortamı güzelleştireyim derken absürt hale getirmeniz de kaçınılmaz olabilir. Duvar stickerlarının kullanımı da oldukça basit. Yapıştırmak istediğiniz zemini belirleyip arada hava kalmayacak şekilde bastırmanız gerekiyor. Karakterlerin birbirine yapışmaması için de dikkat edilmesi gerektiğini de hatırlatmakta fayda var.



Stickerı yapıştırırken...

Stickerı uygulayacağınız zeminin pürüzsüz, temiz ve kuru olması gerekiyor. Duvarlarınız yeni boyanmışsa iki hafta beklenmelidir.

Yüzeyi önceden işaretleyin.

Masa üzerinde arka yüzeyine plastik bir kartla (banka kartı gibi) bastırarak geçin.

Şeffaf tarafta kalacak şekilde dikkatlice bir kısmını ayırın. Ayırdığınız kısmı işaretlediğiniz yere gelecek şekilde yapıştırın.

Beyaz kağıdı yavaş yavaş aşağıya doğru çekin. Plastik kartla yapışmasını istediğiniz bölümün üzeriden bastırarak geçin. Bu işlemi yaparken hava kabarcığı kalmamasına özen gösterin. Ürünün tamamına bu işlemi uygulayın.

Şeffaf transfer kağıdını köşesinden tutarak 45 derece açı ile yavaşça çekin.

Şeffaf transferin tamamını üründen ayırın.





Deneyen arkadaslarim var cok degisik bir hava veriyor tavsiye ederim


tesekkurlerr

Rica ederim.. :)

elinize sağlık güzel bir tasarım kirada olmasam çok şeyler yapıcamda
maalesef bir çivi bile çakamıyorum...

geçenlerde beğendim birtanesini çocuk odası için,

alayım dedim,

şok oldum,

tabakası 60 tl,

50*50 bir tabaka

:o 60 pahalıymış ya 30 falan olsa neyse de çok hoş duruyor ::)

hoş görünüyo valla.denemk gerek.tabikide kendi eviniz olunca bir gün. :D ;)
tşkkrlr kardeşm.

evde kendmiz çizsek de yapıştırsak olmaz mı acaba


evde kendmiz çizsek de yapıştırsak olmaz mı acaba


Yeteneğiniz varsa neden olmasın ;)

Duvar boyamak zevkli bir iştir(: eğer yetenek varsa denemelisiniz...

Hakikatten çok zarif duruyorlar, eve farklı bir hava veriyolarlar. :)

Kendin gibi zarif paylaşımın için teşekkürler Sena... :)


Yeteneğiniz varsa neden olmasın ;)

Duvar boyamak zevkli bir iştir(: eğer yetenek varsa denemelisiniz...


Yetenek yoksa çıkacak görüntüyü tahmin bile edemiyorum. :D

Örneğin; ben boyamaya kalkışsam, kimse evime gelmez yahu ;D


Yetenek yoksa çıkacak görüntüyü tahmin bile edemiyorum. :D

Örneğin; ben boyamaya kalkışsam, kimse evime gelmez yahu ;D


:)

Bunun için karbon kağıdını öneririm.. hatlarını çizip taşırmadan boyarsanız güzel bir sonuç alabilirsiniz :) :)


:)

Bunun için karbon kağıdını öneririm.. hatlarını çizip taşırmadan boyarsanız güzel bir sonuç alabilirsiniz :) :)


İşi ehline bırakmak en güzeli. Resim veya çizim konusunda kendimden kötü birini düşünemiyorum. Hiç ellemesem vatana, millete, evime en hayırlısını yapmış olurum. :)

Sticker'lar ucuz değil zaten ...Ahşab obje için de kullandığım bir teknik.
Minik sticker kağıdı pahalı gelirdi diğer dekopaj kağıtlarına göre...Ki;bu duvar için düşünülürse 60 tl olması normal karşıladım ben...

Ev bordürleri bir ara çok modaydı şimdilerde duruldu.Eve şirinlik şıklık katıyor hakikatende...tabi uyumlu olursa evdeki eşyalarla...Bende kendim bordürü alıp evin istediğim kısımlarına yapıştırmıştım.El işi konusunda elim yatkındır.Kapı verniği ve boyama, camlara macun çekme işine kadar elimden gelir.Yorucu bir iş artık uzak duruyorum gerçi... 8)

Bir arkadaşım evinin üst kolonların birleştiği kısıma usta elden çıkmış arapça Kelime-i tevhid yazdırmış ki hayran kaldım.


elinize sağlık güzel bir tasarım kirada olmasam çok şeyler yapıcamda
maalesef bir çivi bile çakamıyorum...


Ev dekorasyonu

MollaCami.Com