Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kitlesel morfin; TV, müzik ve oyunlar

Günlük olayların takibi, ihtiyacınız olan bol ve çeşitli bilgiye kavuşmanızda olumlu bir rol oynar. Olayların yorumlanması sırasında elde edeceğiniz farklı bakış açıları, görüşlerinizi zenginleştirir. Olayları takip etmenin başlı başına bir iş olduğu zannı çok kimseyi yanıltır. Etrafınıza bakmayı ihmal etmeden, yürüyün. Adrese ulaşmanız için yardımlar ne kadar değerli yardımcılar ne kadar istekli olurlarsa olsunlar, her şey sizin yürümenize bağlıdır.
İletişim ve haberleşmede en önemli vasıta televizyondur fakat günümüzde televizyonun bu amacını unutup eğitim ve haberleşme dışında toplum mühendisliğine soyunan, kartelleşmiş medya patronlarının elinde halkı uyutmaya yarıyor.
Şimdi bütün sesler suskun, bütün görüntüler durgun, bütün renkler mat, şimdi yalnızca televizyon var. Bütün zillerin kurulmuş bir saate bağlandığı gibi, bütün hayatlar da televizyona bağlandı. 20.yüzyılda gün, televizyonla yaşanmaya başlandı. Artık güneş değil televizyon kuruyordu saatleri. Gecenin akışı ve sonu televizyonla belirlenir oldu.
Televizyonun insanları etkileme gücü üzerinde psikologların yaptığı araştırmaların sonuçları ibret vericidir. “Ailenizi mi çok seviyorsunuz Televizyonu mu ?’’ sorusuna çocuklardan % 44 ‘ü TV‘yi diye cevap vermiştir.
İnsanları hayattan ve hayatın hakikatinden koparıp uzaklaştıran, gerçek hayatla bağlantısı olmayan diziler, batı mitolojisinden karakterler, başıboş ve zengin insanların yaşantısı ile gençlerin kafasını karıştıran ve ezen televizyon kültürü aileyi ve nesli tahrip ediyor.
Bizi güve gibi içerden kemiren, resmi ve özel hayattaki lüks ve israfı körükleyen TV, öğretim görevlilerinin araştırmalarına göre milyonlara okuma yazmayı unutturuyor. “İki saat televizyon seyretmek suretiyle beynin uyarımdan yoksun bırakılmasının beyinde oluşturduğu tembelliği gidermek için bir hafta zihin egzersizi yapmak gerekir’’
İnsanı yeni bir şeyler yapmaktan alıkoyan, umutsuzluğa sürükleyen ve nihayet derbederce bir hayat sürmesine sebep olan arabesk kültür, muhitindeki olumsuzluklar karşısında pes etmiş ve bu muhitin insanlarının yokluk içinde yaşamalarının kaderleri olduğu inancıdır. Bu tip insanlar dertlenmek için sebep bulmakta zorlanmazlar. Boş vakit eğlenceleri; insanları karamsarlığa iten, bunalıma sürükleyen arabesk müziktir.
Detli müzik dinleyerek derdinden kurtulmak bize özgü bir çözümdür. Bütün duyguları yaralı yurdum garibanı aydınlanma değil merhamet istediği için arabesk müzik “İLAÇ gibi” geliyor. AMA UYUTAN - UYUŞTURAN BİR İLAÇ...

"kitlesel morfin" terimi biraz amiyane olacak ama cuk oturmuş hani :)

gülmek mi gerek ağlamak mı bilemiyorum ama gözlerim dolu dolu oluyor nedense...

hakikaten de günümüz ve geleceğimiz 17"lik 19"lik yada 25"lik bir karenin içerinde sanki...

umarım bu duruma "dur" diyen olurda gerçekleri görebiliriz :)

güzel paylaşım için teşekkürler...


Kişisel Gelişim

MollaCami.Com