Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Evinizde bahar tazeliği ister misiniz?

Evinizde yapacağınız birkaç küçük değişiklik size ve evinize taze bir hava getirebilir. İşte evinizi ilkbahara hazırlayabileceğiniz ufak ayrıntılar..


Detaylar bazen büyük işler görür. İşte ev dekorasyonunda bütçeyi sarsmayan öneriler...

Güneş almayan odalar, boya kokusu, halı lekeleri ve daha fazlası için evinizin dekorasyonunda küçük değişiklikler ve eklemeler yaparak daha güzel hale getirebilirsiniz. Yeni boyanmış bir oda temizlikle beraber rahatsız edici boya kokusunu da getirir. Boya kokusunu hafifletmek için mutfağınızdan faydalanabilirsiniz. Bir kaseye su doldurup, içine ikiye bölünmüş soğan ekleyin. Bu kabı boyanmış odalara yerleştirin. Boya kokusunu hafifletecektir.


HALIYA DİKKAT


Güneş almayan odalarınızı aydınlatmak için beyaz koltuk ve objelerin gücünden faydalanın. Beyaz koltuk seçiminde tercihinizi deriden yana yapın, bakımı, temizlemesi kolaydır. Odanızda aydınlatma için kullandığınız abajur gibi objelerin beyaz renkte olmasına özen gösterin. Açık renk bir halının üzerinde vişne suyu gibi temizlenmesi zor lekeler oluştuysa özel halı temizleyici ürünler ya da halı yıkama makinesi kullanın. Diğer yöntemler lekeyi halının içine hapseder.

TEMİZLİKLE FORM TUTUN

Yeterli zamanınız varsa ev temizliğini kendiniz yapın. Bu sayede egzersiz yapıp, formunuzu koruyabilirsiniz. Temizlik yaparken hareketli müzikler dinlemek enerji verir. Antika ve ikinci el mobilya satan dükkanları dolaşın. Uygun fiyatlara evinizin tüm havasını değiştirebilecek aksesuar ve objelere rastlayabilirsiniz. Özellikle vintage seviyorsanız, keyif alarak yapacağınız alışverişler olacaktır.

Mutfağınızı güzelleştirin

Öncelikle mutfağınızın büyüklüğüne göre masa şekli seçimi yapmanız gerekir. Mutfağınız büyükse, yuvarlak masaları kullanabilirsiniz, küçük ise, duvara monte edilen kare masalar ya da dikdörtgen masaları tercih edebilirsiniz.

RENKLİ TUZLUKLAR

Mutfaktaki tüm renklerle uyum sağlayabilecek renk beyazdır. Beyaz masanıza farklı duygular yansıtmak istiyorsanız Amerikan servislerden, renkli tuzluklardan yararlanabilirsiniz. Canlılık istiyorsanız kırmızı tonları, ferahlık istiyorsanız yeşil tonlarını tercih edebilirsiniz. Mutfak masasının etrafını sarmalayan sandalyeler ise dekorasyonda kullanabileceğiniz aksesuar niteliğinde eşyalar. Tabaklarınız, tuzluklarınızla uyumlu renklerde alacağınız ya da kendi evinizde hazırlayabileceğiniz sandalye kılıflarıyla hoş bir hava yakalayabilirsiniz.

MENEKŞE VE GÜL ŞIKLIĞI

Canlı çiçekler hem ortamdaki oksijen havasının artırır hem de bulunduğu yeri güzelleştirir. Masanızın sık kullanmadığınız bölümüne bakımı kolay, şık bir saksının içinde menekşeler ya da vazo içinde güller yerleştirebilirsiniz.


Ev dekorasyonu

MollaCami.Com