Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Yaylalarımız

Arkadaşlar bu bölümde;gezip gördüğümüz yada bilgi sahibi olduğumuz yaylarımızı birlikte tanıtalım ne dersiniz?


Ayder Yaylası - Rize:

[img width=500 height=375]http://img23.imageshack.us/img23/330/ayder.jpg[/img]

Ayder yaylası; Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinin 19 km. güneydoğusunda yeralan 1350 m. rakımda ladin ve kayın ormanlarıyla kaplı bir yayladır.


Bektaş Yaylası - Giresun:

[img width=500 height=375]http://img23.imageshack.us/img23/5745/bektayaylas.jpg[/img]

Bektaş Yaylası; Giresun'un Dereli ilçesine bağlıdır. Kulakkaya Yaylası, Melikli Obası Yaylası, Kurttepe mevkii ve Alçakbel Orman İçi Piknik Alanı'nın bir araya gelmesi ile oluşan bütüne verilen addır. Bektaş Yaylası 1600 m. yükseklikte, Giresun il merkezine (en kısa yoldan) 56 km. uzaklıktadır. Yörede uzun yıllardır elektrik, su ve telefon gibi alt yapı hizmetleri vardır.


Elmalı Yaylası - Antalya:



Elmalı Yaylası; Kaş'ın üst taraflarında 1050 m. yükseklikte "Gümbe Yaylası" adı ile de anılmakta olan bir yaylamızdır.


Kafkasör Yaylası - Artvin:



Kafkasör yaylası; Artvin şehir merkezinin 10 km. güneydoğusunda yer almakta olup,1250 m. yüksekliktedir.


Kadırga Yaylası - Gümüşhane:



Kadırga yaylası; Gümüşhane ili, Kürtün ilçesinde,Zigana Dağları üzerinde,Zigana geçidinin batı yakasında bulunan yaylamızdır.

Başlık ve tanıtımlar için teşekkürler ahuzar kardeşim. Hep bir yaylada evim olsun tatillerimi orda geçiriyim isterdim. İnşallah nasib olur birgün.
Bunlarda benden :)

Sahara Yaylası-Artvin

[img width=500 height=375]http://www.artvin-cevreorman.gov.tr/resimler/fotograflar/187.jpeg[/img]

Şavşat ile Ardahan arasında bulunan Sahara Yaylası, geniş otlakları ve soğuk suları ile Artvin’in önemli yaylalarındandır. Şavşat ilçesine 15 km uzaklıkta, Şavşat-Ardahan karayolu üzerinde yer alan Sahara Yaylası, Karagöl Milli Parkı sınırları içinde bulunuyor

Keyfalan yaylası-Ordu

[img width=500 height=375]http://www.ordugezi.com/Ordu_image/keyfalan.jpg[/img]

Bu yayla Mesudiye İlçesi’nin güneyinde, deniz düzeyinden 1200 metre yüksekte, İlçeye 9 km. mesafededir. Etrafı tamamen çam ormanları ile sarılmıştır. Bol soğuk suları ve temiz havası vardır. Bu yaylayı doktorlar veremli hastalara dinlenme yeri olarak tavsiye ederler.

Suğla Yaylası-Kastamonu

[img width=500 height=375]http://www.azdavay.com/photos/sugla/Sugla01.jpg[/img]

Suğla Yaylası Azdavay Pınarbaşı karayolunun 10.Km de olup Azdavay Şenlikleri her sene Temmuz ayının son Cumartesi Pazar günleri bu yaylada yapılmaktadır.

Amin inşaallah Gözyaşı kardeşim,yaylada yaşama özlemi çeken tüm kardeşlerimize (zatımda dahil) nasip olur...

Konuya olan ilginiz ve değerli katılımınız için çok teşekkür ederim,sağolasınız.. :)

Borçka-Karagöl Yaylası - Artvin:



İlk 7 kilometresi asfalt olan Borçka-Camili yolunun 27 kilometresinden doğuya ayrılan toprak yoldan, 20 km. gidilerek Karagöl'e ulaşılmaktadır.


Çermik Yaylası - Erzurum:



Çermik yaylası; Deli Çermik Kaplıcası ile ünlü bir doğa harikası. Şifa dağıttığı söylenen Deli Çermik 'in çamurunun özellikle cilt hastalıklarına ve eklem rahatsızlıklarına iyi geldiği düşünülüyor. Özellikle ağustos ve eylül aylarında yayla manzarasının tüm özellikleriyle izlenebildiği bölge çam ağaçlarıyla da ünlü.(Kaynak:Yeni Asya)


Kümbet Yaylası - Giresun:



Kümbet Yaylası, Doğu Karadeniz bölgesinde, 1640 m. rakımlı bir yaylamız.
Giresun'un 52 km. güneyinde Dereli ilçe sınırlarındadır. Dereli ilçesine kadar 30 km. yol asfalt, Dereli-Kümbet Yaylası arası 22 km. ham toprak yol olup, yaz aylarında dolmuşlarla gidilebilir. Kümbet yayla gezisi gidiş İkisu, dönüş Güdül üzerinden yapılırsa, çok güzel manzaralar görülebilir.

Aymaç Tepesi, Melikli Obası, Yavuzkemal gibi çok sayıda yayladan oluşan Kümbet Yaylaları kamp ve piknik alanı olarak yoğun kullanılmaktadır. Kümbet'in 2 km. batısındaki Aymaç eşsiz bir zirvedir.


Sisdağı Yaylası - Trabzon:



Görele ilçe sınırları içerisinde bulunan Sis Dağı, Doğu Karadeniz Dağları'nın uzantılarından biridir. Yüksekliği 2182 metredir. Sahile 40 km. uzaklıkta olan Sis Dağına 1.5-2 saatte ulaşılmaktadır. Sis Dağı üzerinde yirmiyi aşkın oba vardır.

güzel yerler,el aziz imizde galiba yaylamız yok

Ahuzar kardeşim iyide nerede bizim alanyanın yaylaları :) :)

Sarıalan Yaylası - Bolu:

[img width=500 height=375]http://img4.imageshack.us/img4/5204/703sarialan1177878802.jpg[/img]

Sarıalan yaylası:Bolu’nun 20 km. güneydoğusunda Kartalkaya yolu üzerinde, çevresinde 14 yaylanın olduğu bir yayla grubudur. Burada da kamp, piknik, trekking ve konaklamak için uygun yerler vardır. Saraycık yaylası kenarında bulunan gölet ise yöreye ayrı bir güzellik katmaktadır.


Çamiçi Yaylası - Tokat:

[img width=500 height=375]http://img4.imageshack.us/img4/73/amiiyaylas.jpg[/img]

Çamiçi Yaylası; Tokat ili, Niksar ilçesinde bulunan bir yayladır. Deniz seviyesinden yaklaşık 1350 m. yüksekte bulunmaktadır.



Sarıçiçek Yaylası - Malatya:



Sarıçiçek Yaylası; Malatya-Arapgir'in kuzeyinde Sivas-Divriği'nin güneyindedir. Bir yanıyla da Erzincan-Eğin'e sınırdır. Adını, yaylada görülen sarı çiçeklerden alır.
Bünyesinde mezozoik kalkerlerden oluşan bir sırt halinde Eğerli Dağı'nı (2275 m.) geçtikten sonra Divriği'yi Arapgir'e bağlayan yola geçit veren (Mamahar Gediği)'ne kadar devam eder.
Yayla üzerinde vadiler derin değildir. Hemen hemen her tarafı kalın bir toprak tabakasıyla örülüdür. Buna rağmen bu kalın topraklı yaylada kuvvetli ot olur. Otu ve suyu bol olan bu Yaylasında Akkuşak ve Kerejoğlu Aşireti yurtluk eder. Ayrıca Kerejoğlu ve Akkuşak aşiretleri yaylaya çevre il ve İlçeler ile ilçenin köylerinden her yaz yaylacı aşiretler gelir.


Kaş Yaylası - Mersin:

[img width=500 height=375]http://img4.imageshack.us/img4/6734/kayaylas.jpg[/img]

Kaş yaylası; Mersin'nin Anamur ilçesinin 40 km. kuzeyinde 1350 m. rakımda az da olsa Ardıç ve ladin ormanlarıyla kaplı bir yayladır. Anamur-Ermenek yolunun 40 km.' sinde Anamur'un ilk yaylasıdır. Daha sonra Suolmaz Geçidi, Abanoz yaylası, Halkalıyaylası,Akpınar yaylası vardır.


Ahuzar kardeşim iyide nerede bizim alanyanın yaylaları :) :)


Alanyasultanı kardeşim,sıradaki konu inşaallah Alanya yayları olsun oldu mu? ;)


güzel yerler,el aziz imizde galiba yaylamız yok


Garipkul kardeşim, yaptığım araştırmalarda Elazığ'a ait yaylara ulaşamadım..Ama bu konuda bilgi sahibi olan kardeşlerimiz varsa eğer,paylaşmalarını rica ederiz..

elinize emeğinize sağlık hepsi ayrı ayrı güzel yerler

RABBİMİN KEREMİNE ŞÜKÜRLER OLSUN..

İlgi ve alakanız için teşekkür ederim saygıdeğer Hakyolcusu.. :)

İbradı Yaylası - Alanya:



Yaylalar İbradı ilçesinin kuzeyinde bulunan İbradı - Beyşehir yolu üzerinde ve yakınındadır.
Hasan dağı eteklerinde 1200-1500 m. yüksekliktedir. Taştan basit evlerin bulunduğu yayla ve çevresi ardıç, çam, köknar ve sedir ağaçları, meyve bahçeleri ile kaplıdır.


Dereköy Yaylası - Alanya:



Alanya'nın kuzeyinde bulunan yayla köyüne 30 km.lik asfalt yolla ulaşılmaktadır.
Kargı çayının aktığı vadinin güney yamaçlarında çam ağaçları meyve ve sebze bahçeleri içerisinde kurulmuştur. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan şirin köyde; kır kahveleri, bakkallar, sağlık ocağı, et yemekleri sunan lokantalar hizmet vermektedir. Günübirlik gezilere, piknik yapmaya, orman içinde yürüyüş yapmaya elverişlidir.


Zorkun Yaylası - Mersin:

[img width=500 height=375]http://img186.imageshack.us/img186/1387/zorkun2.jpg[/img]

Çukurova'daki meşhur yaylalardan Mersin'in Namrun Yaylası, Adana'nın Tekir Yaylası gibi meşhur bir yayla da Osmaniye'nin Zorkun Yaylasıdır. Bu üç yayla aynı zamanda Çukurova'nın en eski yaylalarındandır.

Osmaniye'nin güneydoğusunda olup toplam 26 km. asfalt yolla ulaşılır. Yolun l2. km' sinde bulunan Ürün yaylasının ulaşımı kolaydır. Sayfiye yeri olarak da kullanılan Olukbaşı yaylasından Osmaniye'yi seyretmek mümkün-dür. 16. km' de bulunan Olukbaşı yaylası, çok şirin, çam ağaçları arasında, alt kat beton üst kat ahşap yayla evleri ile kurulmuştur. Zorkun yaylası ise çok geniş bir tabana yayılmıştır. Çam ağaçları içerisine kurulmuş olan yaylada, yarı ahşap yayla evlerinin yanında çok değişik mimari tarzda yapılmış villalar ve diğer evlere rastlamak mümkündür.

Teşekkür ederim kardeşim... :)


Teşekkür ederim kardeşim... :)


Rica ederim kardeşim... :)


Gezi Rehberi

MollaCami.Com