Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Klasik Mobilya mı, Modern Mobilya mı?

Klasik mobilya
Klasik mobilyalar çok eski dönemlerden beri kullanılmaktadır. Eski dönemlerde mobilyalar ya krallar için özel olarak yapılmış ve dönemin kralının adını almış, yada dönemin zengin kesimi tarafından kullanılmıştır. Klasik mobilyanın bir kısmına ise mobilya stilinin tasarımcısının ismi verilmiş ve bu isimle anılmaya başlanmıştır. Bu mobilyalar kısmen birbirinden etkilenmişlerse de her birinin kendine has stil ve özellikleri vardır.

Klasik mobilyanın kullanıldığı dönemde ağaç malzemenin çok olması nedeniyle bütün mobilyalar ağaç malzemeden yapılmıştır. Genellikle meşe, maun, abanoz, ceviz, kayın ve ıhlamur kullanılmıştır.

Klasik mobilyada el işçiliği fazla olduğundan dolayı mobilya üretimi sınırlı ve az sayı da olmuştur. Genellikle bütün mobilyalar oymalıdır, mobilyalarda süslemeler ağırlıktadır. Klasik mobilyada geometrik şekil ve tabiat resimleri işlenmiştir. Döşemelerde genellikle doğal gereçler kullanılmıştır. Klasik mobilya da ölçüler farklı olabilmektedir. Krallara ve dönemlere özgü stiller geliştirilmiştir (Rönesans mobilyası, Adam stili vb.). Klasik mobilyada gösteriş ön plandadır.


Modern mobilya
Modern mobilya devrine yirminci yüzyılın başlarından itibaren girilmiştir. Modern mobilya döneminde maliyetin düşmesiyle yalnızca krallar veya gelir seviyesi yüksek olan kişiler değil, bütün halk tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Mobilyanın halk tarafından kullanılmaya başlanması sonucu mobilyaya olan talep artmıştır.

Bu talebi karşılayabilmek için seri üretime gerek duyulmuştur. Seri üretimden dolayı ölçülerde standartlaşmaya gidilmiştir. El işçiliği azaltılıp, makine işçiliği ile kısa zamanda çok mobilya üretilmiştir. Ulaşım ve taşıma sıkıntısını gidermek üzere özel bağlantı elemanları kullanılmaya başlanmıştır.

Özel bağlantı elemanlarının kullanılması ile mobilyaların bir yerden başka yere taşınması ve montajı çok kolay ve daha ekonomik hale gelmiştir. Montaj kolaylığı sağlanmıştır. Modern mobilyada bir stile bağlı kalınmamış, farklı tasarımlar ortaya çıkmaya başlanmıştır.

Modern mobilyada model değişimi kısa aralıklarla olmuştur. Metal ayaklar, cam, plastik ve türevleri olan yüzey kaplamaları, profil çerçeve alüminyum çerçeve ve aksesuarları kullanılmıştır. Aksesuarlar kullanımı kolaylaştıracak şekilde geliştirilmiştir. (ray menteşeler, döner dolaplar vb.). Ağaç ve plastikten yapılmış eğmeçli oturak ve arkalıklar yapılmıştır. Modern mobissslya fonksiyoneldir. Modern mobilyada sağlamlık ve ekonomiklik çok önemlidir.

ne güzel bir başlık böyle sevgili zambak.
valla köşeli bişiyler olsunda renkli,şöyle insana yaşama sevinci veren bıcır bıcır yani bnm gibi olsun.eski yeni fark etmez aslında. ;D

O halde anketimize oyunuzu bekliyoruz leyya kardeşim :)

teşekkürler

bir üçüncü seçenek olmalı bence,

hem klasik hem modern mobilyanın birlikte kullanıldığı ve çok güzel sonuçlar alındığı evler ve fuarlarda çeşitli standlar gördüm,

ikiside deyip 3. cü şıkkı kendiliğimden oluştursam sayın zambak?

Fikirleriniz bizim için çok önemli, yalnız özellikle iki şık açmak istedim.İkili birlikteliği kullananlarda bile bir taraf ağır basabilmektedir.Bende o ağırlıklı tercihi ölçmek istemiştim değerli cepni kardeşim. ::) :-[


Ev dekorasyonu

MollaCami.Com