Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Mutfak dolapları nasıl boyanır?


Mutfak dolapları nasıl boyanır?


Mutfağınızı bütçenize uygun bir şekilde yenilemenin ve ona güzel ve ışıltılı bir görünüm vermenin çaresi çok basit!


Malzemeler: Düz yüzeyli mutfak dolapları, trisodyum fosfat(TSP), lastik eldivenler, bez, yağ bazlı astar boya, boya, boya fırçası, köpük roller ya da püskürtücü, vernik(eğer parlatılması gereken mimari detaylar varsa)

Adımlar:

1. Dolap kapaklarını ve çekmeceleri yerlerinden çıkartın.

2. İyi ve güzel havalandırılabilinen bir alanda, trisodyum fosfatı bu kapaklara ve çekmecelere uygulayın. Ovarken eldiven giyin ve bir bez yardımıyla ovun. Kuruması için bir süre bekleyin.

3. Eğer parçaların verniklenmesi de gerekiyorsa ufak bir zımpara yardımıyla yüzeyi iyice düzleştirmeniz gerekebilir. Eğer gerek yoksa yağ bazlı astar boyayı köpük roller veya bir boya fırçası yardımıyla kapaklara ve çekmecelere uygulayın.

4. Düz ve güzel bir görünüm için astar kuruduktan sonra asıl boyayı uygulayın. Yarı parlak boyalar daha dayanıklıdır ve mutfaklarda daha kullanışlıdır. Fırçanızın yardımıyla kapaklara elle boyanmış havası vermeyi unutmayın. Daha düz bir görünüm istiyorsanız püskürtücü kullanabilirsiniz.

5. Üzerinde mimari bir takım süslü detaylar olan kapaklar için, 3 ölçü vernik ve bir ölçü boya ile ayrı bir karışım hazırlayın. Bu karışımı 45 derece açı ile istediğiniz kısımlara uygulayın.

6. Dolap kapaklarını eskitilmiş göstermek isterseniz, tüm yüzeye bol miktarda vernik uygulayın ve fazlasını eski bir bez ile silin. Geride kalan vernik bitmiş bir görünüm verecektir. İhtiyaç duyulduğu kadar bu işlemi tekrarlayabilirsiniz.

7. Bir gece sonra tüm boyalar kuruduğunda kapakları ve çekmeceleri yerine takabilirsiniz.

MUTFAK YENİLEMENİN 10 KOLAY YOLU

Mutfağınızın yenilenmeye mi ihtiyacı var? Yeni bir mutfak yaptıramıyor musunuz? Düşük bir bütçeyle yepyeni bir mutfak yaratmanın 10 kısa ve kolay yolunu kesinlikle kaçırmayın

Mutfağınızı kurtarmak için yaratıcı ve çabuk bir yenilenmeye ihtiyacınız var fakat yeterli paranız ve zamanınız yok mu? Şimdi önereceklerimiz kesinlikle herkes tarafından son derece kolay uygulanabilecek fikirler. Bu projelerin bazıları kiralık bir apartman dairesinin mutfağında bile uygulanabilir ve ev sahibinizin ruhu bile duymaz. Sabah işe koyulun ve akşam yemeğinde misafirlerinizi şaşırtın!

Çabuk bir yenileme için malzemeler: Boya (saten ve parlak), camlı hazır dolap kapakları, renkleri uyumlu kapı ve çekmece kulpları, eski ya da bit pazarından alınmış fayans, yeni boyanmış ahşap jaluzi.

İşte mutfağınızı yenilemek için 10 kolay proje:

1. Duvar boyası: İlk ve en önemli ipucu; boya sayesinde her türlü yüzeyde mucizeler yaratabilirsiniz. Eğer boyayı iyi kaldıracak bir dolap yüzeyleriniz varsa içinin dışını güzelce boyayın. İddialı bir renk olmasına gerek yok, parlak ve saten olmasına dikkat edin yeter! Eski ahşap dolaplarınızı sprey bir boyayla parlak beyaza ya da kreme boyayın. “Yani dolap kapaklarınızla” zıt bir renk seçmeye dikkat edin. Macera mı istiyorsunuz? O halde kulpları ve menteşeleri de boyayın. Eğer dolap kapaklarınız çok eski ise, bu yöntem onları çok daha yeni gösterecektir.

2. Yeni kulplar: Mutfak dolaplarınızı yenilerken şunu unutmayın; yeni kulplar bütün dolabı yeni gösterir. Küçük bir mutfağınız varsa bu kulplara ve tokmaklara daha fazla para ayırabilirsiniz. Pahalı kulplar en berbat haldeki mutfak dolaplarını bile güzelleştirir.

3. Kaldırın: Daha az dolap ve raf her zaman daha asil bir hava verir! Dolap kapaklarını ve rafları inceleyin ve hangilerini kaldırırsanız daha güzel bir hava yaratacağınıza karar verin. Kapaksız açık raflar bir mutfağı her zaman olduğundan daha büyük gösterir. En sevdiğiniz bardakları, fincanları, ekmek sepetlerinizi sergileyin! Dolapların içlerini dış rengiyle aynı renge veya tam zıt renge boyayın. Rengin parlak olmasına dikkat edin. Süslü yeni malzemeler biraz müsriflik yapmanın en ideal yoludur! Yeni boyanız ve kapak kulplarınız bile tek başına mutfağınızı yepyeni gösterecektir.

4. Yenileyin: Sert dolap kapaklarını cam olanlarıyla değiştirin. Camlar net veya buzlu olabilir. Tabaklar, cam bardaklar, fincanlar, gümüşler… Sergilenebilecek her şeyi bu cam dolaplara koyun. Aynı zamanda bu cam dolapların içlerine minik desenli perdeler de takabilirsiniz.

5. Işıklandırma: Spot ışıkları herhangi bir mutfağı bile güzel gösterebilir. Tavandan tellerle asılı ışıklar da her mutfağı yepyeni ve modern gösterecektir. Kâğıt fenerler mutfağınıza canlılık ve tazelik katar. Her üç çeşit ışıklandırmada da, ışıkları ihtiyacınız olan yelere yerleştirmeye özen gösterin.

6. Kolay tezgâhlar: Bir günde tezgâhınızı değiştirebilirsiniz. (küçük bir mutfağınız varsa işte size ödülü) Eğer tezgâh çok geniş değil ise, gidin ve biraz daha pahalı bir tezgâh beğenin. Bu tüm mutfağın havasını değiştirecek ve çok lüks görünmesini sağlayacaktır. Ya da eğer küçük bir tezgâhınız varsa vintage karolardan bile döşeyebilirsiniz. Küçük tezgâh döşemek kolaydır, değiştirmekten korkmayın.

7. Çabuk Zeminler: Bugün kendiliğinden yapışkanlı ve kolayca uygulanabilen yüzlerce çeşit yer karosu bulmak mümkün. (İpucu: beyaz ve siyahın zıtlığından yararlanın) Aynı şekilde kabartmalı ahşap yer karoları da bir öğleden sonra bile çabucak döşenebilir.

8. Parlak armatürler: İşte size yatırım yapabileceğiniz bir başka malzeme. Yeni ve parıldayan bir armatür eski bir lavaboyu tekrar hayata döndürür. Beyaz ya da kromdan yapılan yeni moda armatürler hem şahane görünüyor hem de cebinizi yakmıyor.

9. Yansımalar: Kalıcı tadilatlar yapmaksızın boş alan yaratmanın en iyi yollarından biri, mutfak koridorunun sonundaki duvara gösterişli beyaz çerçeveli bir ayna asmaktır. Bu hacim ve boşluk ekleyecektir. Bir tane buzdolabının üstüne, canlılık katması için bir tane vitrinin üstüne ya da bir tane yere bile koyabilirsiniz.

10. Pencere Kaplamaları: Yeni bir perde pencerelerin ve duvarın yeni gibi görünmesini sağlayabilir. Kibrit çöpünden jalûziler ya da metalik jalûziler aydınlatma kontrolünü ve dokuyu sağlar. Pencerenin çerçevesine yerleştirilen küçük panjurlar için sadece bir öğleden sonranızı harcamanız yeterlidir ve beyaz ya da natürel renkleri kolay şekilde bulunabilir. İsterseniz boyayabilir isterseniz olduğu gibi bırakabilirsiniz.

(Sabah)


Ev dekorasyonu

MollaCami.Com