Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Powerpoint dosyalarına ses ekleme (gömme)

Daha önce bir kardeşimizin bu konudaki sorusuna yanıt olarak yazmış idim; fakat bir "pc ipucu" olarak yeni bir başlıkta yazmayı uygun gördüm.

Yaptığınız sunuya ses eklediğinizde aslında bilgisayarınızdaki yolu belirliyorsunuz, dolayısıyla ses sununuzun içinde değil de o sesin olduğu klasörden çalıyor. Bir başka bilgisayara gönderdiğinizde ise sizin bilgisayarınızdaki klasöre ulaşamadığından ses çalmıyor. Bunun için sesi sununun içerisine gömmemiz gerekir.

Sesi sunuya gömmek için ses dosyamızın uzantısının .wav olması gerekir. Powerpoint > Araçlar > Seçenekler > Genel menüsünden "ses bağlanacak dosya boyutu alt sınırı" seçeneğine ekleyeceğimiz ses dosyasının boyutunu yazıyoruz, kb cinsinden tabi.. Tamam, deyip çıkalım..

Şimdi, Ekle> Film ve Sesler > Dosyadan ses deyip .wav uzantılı dosyamızı seçiyoruz. Otomatik olarak yükle, diyoruz.

Slaytın ortasındaki sarı renkli ses simgesine sağ tıklayıp "özel animasyon" seçeneğini tıklıyoruz. Ekranın sağında açılan pencereden ses dosyamızın üzerine gelip sağ tıklıyoruz ve "efekt seçenekleri" diyoruz.

Bu pencerede Efekt - Zamanlama - Ses ayarları var.

"...slayt sonra" yazan yeri işaretleyelim. Ve oradaki boşluğa slayt sayımızı yazalım. Ses ayarları penceresinden de "slayt gösterisi boyunca ses simgesini gizle" seçeneğini işaretlersek o sarı simge de görünmez olur..

Kolay gelsin. :)

Yeni başlıkta olması iyi olmuş. Emeğinize sağlık, teşekkürler... :)


Yeni başlıkta olması iyi olmuş. Emeğinize sağlık, teşekkürler... :)

sağolun teşekkür ederiz..

Şükran cezila ;)


PC Ipuclari

MollaCami.Com