Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bu madde kanser yapıyor!

[right]28 Aralık 2008[/right]
Bu madde kanser yapıyor!

Et, peynir, içecek ve hazır yiyeceklerin içine konuyor. Gıdayı koruyor ve güzel görünmesini sağlıyor ama kanser yapıyor.

Et, peynir, içecek ve hazır yiyecek alırken dikkat edin. Çünkü içinde koruyucu olarak bulunan fosfat akciğerkanserine yakalanma riskini artırıyor.

HAZIR GIDALARDA BULUNUYOR

Güney Kore Seul Üniversitesi'nden Myong-Heng Ço ve ekibinin fareler üzerinde yaptığı araştırma, özellikle hazır yiyeceklerde kullanılan, doğal olmayan fosfatın akciğer kanserine yakalanma riskini artırabileceğini gösterdi.

Myong-Heng ve ekibi, önce farelere akciğer kanseri hücreleri şırınga etti. Araştırmacılar, fosfat katkılı yiyecekler verilen farelerdeki kanser tümörlerinin, bu biçimde beslenmeyen farelerdekine göre daha hızlı arttığını gördü.

GIDANIN GÖRÜNÜMÜNÜ GÜZELLEŞTİRİYOR

Organik olmayan fosfatların insanlardaki kanser etkisi henüz çok iyi bilinmese de bilim adamları bu tür beslenme alışkanlığının sınırlanmasını tavsiye ediyor.

Et, peynir, içecek ve hazır yiyeceklerde kullanılan katkı maddeleri, gıdaların korunmasının yanısıra yiyeceğin renginin, tadının ve görünüşünün bozulmamasını sağlıyor. Ek fosfat ise gıdanın görünümünü güzelleştiriyor ve su tutmasına yardımcı oluyor.

Araştırma, ''American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine'' adlı dergide yayımlandı.

[right]internethaber[/right]

Emeğine sağlık kardeşim.çok önemli bir paylaşım :)

Kullandığımız ürünlerin hemen hemen yarısından çoğu kanser yapıcı madde içeriyor. Hangi birini tüketeceğimizi şaşırır olduk. Umarım bir yolunu buluruz yahu :-\

Çok çok eskileri yaşayamamış olsam da anlatılanlarla "Nerede o eski günler" diyesim geldi :)

Eskiden insanlar tereyağı, zeytinyağı tüketirmiş. Evde yapılmış mis gibi ekmek yermiş. İmkanları olduğunda kendi yetiştirdikleri (öyle bir kaç gecede kesimlik olacak değil yani) kırmızı ve ya beyaz eti kendileri keser, kendileri temizler öyle yerlermiş. Hazır gıda yerine o mevsimde hangi yüyecekler olursa onu yerlermiş (ki hatırlıyorum da aşağı-yukarı son 10 yıl öncesine kadar yine böyleydi). Şimdi "organik" diye bir şey çıktı "organik" delisi oldu herkes. Pazarlarda organik domates aranıyor. Misafirlere için organik çileklerle süslenmiş pastalar vs yapılıyor. Yapmayıver çilekli. Ya Rabb'im. Bu mevsimde domates mi olur, çilek mi olur Allah aşkına. Yok onlar sağlıksız değil organik :)

Sonumuz nereye gidiyor bilmiyorum...

İlginize ben teşekkür ederim sevgili kardeşim ;)

Paylaşım için teşekkürler...


Emeğine sağlık kardeşim.çok önemli bir paylaşım :)


Sağlık Haberleri

MollaCami.Com