Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Antep Fıstığı, LDL Kolesterol Seviyelerinin Düşmesine Vesile Olabilir

Antep Fıstığı, LDL Kolesterol Seviyelerinin Düşmesine Vesile Olabilir

Antep fıstığı, LDL kolesterol seviyelerinin düşmesine vesile olabilir; ancak dikkat edilmesi gereken bir nokta var: Diyetinize Antep fıstığını eklerseniz, elde edeceğiniz ekstra kiloların kalbe zarar vermesine mâni olmak için, sağlığa fazla faydalı olmayan gıdalardan gelen eşit miktarda kaloriyi kısmanız gerekir. Düşük yağlı bir diyetin parçası olarak ılımlı miktarlarda yendiklerinde sert kabuklu kuruyemişlerin kalbe faydalı oldukları zaten bilinmekteydi. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) badem, fındık, Antep fıstığı, yerfıstığı ve cevizin kalbe faydalı oldukları yolunda bilgi verilmesine 2003 yılında izin vermiştir. Neticeleri The American Journal of Clinical Nutrition’da yayımlanan araştırma, LDL ‘kötü’ kolesterol seviyeleri istenen değerin üzerinde olan, bunun dışında problemi bulunmayan 28 yetişkin üzerinde yapıldı. Bir ay süreyle Antep fıstığı verildiğinde bu kişilerin LDL kolesterol seviyelerinin, yenilen Antep fıstığı miktarına bağlı olarak, ortalama % 9 veya % 12 azaldığı görüldü. HDL ‘iyi’ kolesterol seviyelerinde ise değişiklik olmadı. (WebMD Health News 11.09.2008)

Fıstık diyarında olmanın faydaları, 8) sanırım bu konuda en şanslı Antep'te yaşayanlar ::) o halde kolestrol seviyeleri yükselenler Antep'e fıstık yemeye bekleriz. ::) :)
Güzel bir araştırma olmuş, teşekkürler Gözyaşı... :)


Sağlık Haberleri

MollaCami.Com