Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Konya - Kocakoru Ormanı Tabiat Parkı

Konya-Kocakoru Ormanı Tabiat Parkı:



Yeri:Konya ili, Seydişehir ilçesi, Tarasçı belediyesi sınırları içerisindedir.

Ulaşım:Konya ili, Seydişehir ilçesi, Tarasçı belediyesi hudutları dahilinde yer alan saha, Tarasçı belediyesinin batısında bulunmaktadır.

Özelliği:Tarasçı ve civarı genel olarak bozkır ormanı dediğimiz, Torosların kuzeye bakan eteklerinde bulunan ve iklimsel faktörlere göre iç kısımlara kadar uzanan bir vejetasyon yapısına sahiptir.Anadolu karaçamı ve Toros göknarı ile birlikte bazı meşe ve ardıç türleri buradaki ekosistemin en belirleyici türleridir. Bulunduğu bölgenin iklim koşulları (düşük nem oranı ve yağış miktarı) göz önünde bulundurulduğunda bozkır ormanlarının hassas bir yapıya sahip olduğu söylenebilir.
Tarasçı ve civarındaki ormanların büyük kısmı gerek işletim gerekse yerel nüfusun kullanım baskısı yüzünden ekolojik karakterini ve çeşitliliğini kaybetmiş durumdadır. Bölgede, tüm bu etkilerden belli oranda uzak kalabilmiş ve doğal orman parçası özelliği taşıyan tek saha burasıdır. Bölge floristik oldukça zengin bir yapıya sahiptir. Odunsu tür zenginliği ise özellikle üzerinde durulacak niteliktedir.

Ayrıca bu bölge önemli bir doğa adası konumundadır. Bu sahanın korunması ile sadece küçük bir bölgenin korunması değil, aynı zamanda bu özelliğe sahip başka ekosistemlerinde korunmuş olması sağlanacaktır.

Sahada günübirlik kullanıma uygun olan ve halen düzensiz bir şekilde kullanılan; Küçük Oluk, Gudal ve Hacıhasan Oluğu olarak adlandırılan 3 adet açıklık mevcutur.

Civardaki bozulmuş doğal yapının zaman içerisinde kendini toparlaması ve rehabilite olması açısından, kaynak olarak kullanılabilecek eş özellikteki alanların bulunması oldukça önem arzetmekte ve doğal yapısı bozulmamış adacıkların bu yapı içerisinde korunuyor olması çalışmalarında oldukça önemli bir kriter olmaktadır. 329-5 hektarlık kesim 1998 yılında Tabiat Parkı olarak ayrılmıştır.

Kaynak: T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı resmi web sitesi

güzel bir yermiş.. eline sağlık kardeşim..

İlgi ve alakanız için ben teşekkür ederim Prof kardeşim...

emeğinize sağlık....

Sağolasınız kardeşim....


Gezi Rehberi

MollaCami.Com