Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Aydın-Bafa Gölü Tabiat Parkı

Aydın-Bafa gölü Tabiat Parkı:



Yeri:Ege bölgesinde Aydın ili, Söke ilçesi sınırları içerisindedir.

Özellikleri:Bafa gölü; ülkemizde az bozulmuş ender kıyı sulak alanlarından biri olan Büyük Menderes Delta'sının jeoformolojik gelişimi sonucunda Ege denizinin bir koyu iken,göl halini almıştır.Gölün ana su kaynağı Büyük Menderes taşkınları ve çevresindeki dağlardan gelen teraltı ve yerüstü sularıdır.

Göl çevresi bitki örtüsü;Ilgınlar,zeytinliklerden ve çam ormanlarından meydana gelir.Bafa gölü,Büyük Menderes Deltası'nın saklı olduğu ekosistem özelliklerini bünyesinde barındırmakta ve nesli tehlike altında bulunan bir çok kuş türüne üreme ve kışlama ortamı sağlamaktadır.

Bölgede gözlemlenen başlıca kuş türleri; Tepeli pelikan,cüce karabatak ve deniz kartalıdır.Ayrıca 300.000' nin üzerinde değişik türden kuşlara kışlak alanı niteliğindedir.

Ayrıca kültürel özelliği açısından, Beşparmak dağlarının göle dik inen güneybatı eteklerinde antik ''Heraklia'' kenti bulunmaktadır.

Bu kaynak değerlerinin korunması ve devamlılığının sağlanması amacıyla 12281 hektarı 1994 yılında Tabiat parkı olarak ayrılmıştır.

Kaynak: T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı resmi web sitesi.

RAbbım ne guzel yaratmış

inş...bir gün gezip görmek nasip olur...
bilgi için tşkklr...

inş inş

eee nede olsa ege yani olucak o kadar ayrıcalığı deniziyle yaylalarıyla
gölleriyle.. dimi ama

yaws kardeşim utandırdın bizi, şahsım aydınlı olarak sizin, aydının gölüne sergilemeniz beni duygulandırdı. eline emeğine sağlık.

Saygıdeğer; Turuncu,Leyya,Hak yolcusu ve Yörükefe kardeşlerim,ilgi ve alakanız ve bu hoş yorumlarınız için teşekkür ederim...

Devamı da gelecek inşaallah,tabii ki Mevla'm nasip kısmet ederse.. :)

Hmm...Çok güzel görünüyor, ege bölgesine açılmak daha hiç nasip olmadı... ::) :-[
İnşallah gelip görmek, gezmek, faidelenmek bizlere de naip olur... :)
Resim + dipnot geçtiğiniz bilgi için teşekkürler...

Rica ederim Firdevs kardeşim...


Gezi Rehberi

MollaCami.Com