Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Diyaloglar sizi gülmekten kırıp geçirecek

Diyaloglar sizi gülmekten kırıp geçirecek




Uçmak isteyen vatandaşların havalimanı görevlileri ile yaptığı diyaloglardan bazıları, okuyanları gülmekten kırıp geçirdi.

***Vatandaşların; "Bizans class uçmak istiyorum", "Semiha Yankı Havaalanı'nın telefonunu verebilir misiniz?", "Orası Atatürk Havayolları mı?", "Almanya'dan yolcumuz gelecekti uçak kaçta inecek?", "Bu kapıdan sadece Trabzonlular mı geçiyor?", "Uçakta yer yoksa yedek kulübesine yazar mısınız?" gibi sözleri, havacılık camiasının neşe kaynağı oldu.

***Havaalanı ve havayolu şirketi çalışanları, sivil havacılığın son 5 yıldaki hızlı gelişimiyle milyonlarca kişinin ilk kez uçağa bindiğine işaret etti.,

***Yetkililer, ''Yolcularla yaşadığımız fıkra gibi diyaloglar sektöre renk katıyor. Halkımız havacılığı daha yeni tanımaya başladı. Çoğu sistemin nasıl işlediğini bilmiyor. Otobüs terminali gibi sanıp, son dakika uçağa binmek isteyenler var.

***Defalarca anlattığımız halde ne dediğimizi anlamayan çok kişi var. Ama her şeye rağmen bizler onlara en iyi hizmeti vermek için varız.'' şeklinde konuştu. Günde 800 uçak, 80 bin kadar yolcuya hizmet veren Atatürk Havalimanı danışmasından çalışanlar, arayan yolcularla yaşadıkları ilginç konuşmalarla çok satan bir mizah kitabı bile basılabileceğini söyledi.

***İşte havaalanı çalışanları, pilotlar ve kabin ekibinin dilinden düşmeyen güldüren konuşmalar;

***-Santrali arayan bir vatandaş, "Semiha Yankı Havalimanı'nın telefonunu alabilir miyi?" diye sordu. (Sabiha Gökçen Havalimanı demek istiyor)

***''Diyarbakır uçağında yer olmadığı cevabı alan vatandaş görevliye, "O zaman beni yedek kulübesine yazar mısınız?"

***Santrali arayan bir kadın, "Orası İç hatlar mı. Bant kaydı mı, yoksa gerçek misiniz" diye sorunca görevli, "Gerçeğim hanımefendi, gerçek" diye karşılık verdi.
Kadın da bunun üzerine "İyi o zaman size iyi günler" deyip telefonu kapatır.

***''Danışmayı arayan bir vatandaş, İstanbul'a son uçağın kaçta olduğunu sordu. Görevli de şahsın nereden aradığını sorunca vatandaş, "Buradan" dedi. "Orası neresi beyefendi?" diye tekrar soran görevli bu kez "Şehir içi" karşılığını aldı. İyice şaşırıp "Neresi neresi?" diye tekrar sordu. Vatandaş nihayet Erzurum'dan aradığını söylemeyi başarabildi.''

***Çin'e gitmek için Atatürk Havalimanı'na gelen Trabzonlu bir yolcu, uçağa bineceği son kontrol noktasında bir bankanın reklam afişinde kemençe resmi ve "Trabzon" yazısını görünce görevliye, "Bu kapıdan sadece Trabzonlular mı geçiyor?" diye sorar.

***Rezervasyon görevlisi telefondaki kişiye, bilet işlemi için çocuğunun ismini sorar. Vatandaş, Mustafa İbrahim Süheyl İsabeyoğlu olduğunu söyleyip devam etti: ''Hayvan babası böyle bir isim vermiş. Sanki Arap şeyhi ufacık çocuk. Ben dayısıyım. Affedersin yani hanımefendi.''

***Telefonla arayan kişi görevliden, ''Bizans class'a rezervasyon yaptırmak istiyorum lütfen" diye talepte bulundu. (Business class demek istiyor)

***Havayolu şirketi çalışanı "İyi günler hanımefendi. Denizli'ye uçuşunuz var mı?" diye soran vatandaşa, "Evet beyefendi, yarın sabah saat 07.45'de uçuyoruz" der.
Meraklı vatandaş bunun üzerine "Öyle mi, peki Denizli'de havalimanı var mı?" deyince, görevli cevabı yapıştırır: "Hayır beyefendi suya iniyoruz''

***Adana uçağında hostes, oturacağı koltuğu bir türlü bulamayan bir yolcuya kaç numarada oturduğunu sorunca, aldığı cevap, "Sanayi Mahallesi 14" olur.

***Bir kadın telefonla ulaştığı havayolu çalışanından İzmir'e iki tane 9 YTL'lik indirimli bilet ister. İzmir için kampanyalı biletlerin tamamen satıldığını öğrenen kadın, "Adana'ya olsun o zaman" der. Görevli bu kez de, "Üzgünüm, Adana için indirim biletleri de bitti" deyince kadın "Kızım indirimli bilet nereye varsa ver. Şu kadını ölmeden bir uçağa bindireyim" karşılığını verir.

***İndirimli bilet almak isteyen bir vatandaşa görevli nereye ve hangi tarihte uçacaklarını soruncu aldığı cevap; "Hiç fark etmez. Çoluk çocuk uçak görsün" olur.

tesekkürler :D :D

İndirimli bilet almak isteyen bir vatandaşa görevli nereye ve hangi tarihte uçacaklarını soruncu aldığı cevap; "Hiç fark etmez. Çoluk çocuk uçak görsün" olur.

:D :D :D :D

eline sağlık teşekkür ederim asude çok hoş diyologlarmış sabah sabah güldürdün..

:D :D :D :D
Çok hoştu, mütebessim ettirdin teşekkürler Asude... :)

Rica ederim arkadaşlar...gülümseyen yüzünüz hiç solmasın... :)

çoluk cocuk uçak görsünde... ne güzel yurdumuz insanları....teşekkürler :) :)

çok komikler yaa
ne ilginç diyaloglar var...
ellerine sağlık asude kardeşim
Allahda seni güldürsün.... :) :) :)


çok komikler yaa
ne ilginç diyaloglar var...
ellerine sağlık asude kardeşim
Allahda seni güldürsün.... :) :) :)


aminnnnnnn... ;) :)


tesekkürler :D :D


Komik Yazılar

MollaCami.Com