Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Ege Üniversitesi'nde 2 günde 2 kalp nakli

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, Bursa'da ve İzmir'deki hastanelerde kadavralardan alınan kalpler iki kişiye nakledildi.

Böylece, EÜ Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi'nde bir ay içinde sekiz kalp nakli yapılmış oldu.

İlk ameliyatta Bursalı Ersel Kaynak'tan (17) alınan kalp, evli ve üç çocuk babası Erzincanlı Adnan Yiğit'e (52) takıldı. Üç yıl önce kalp kapakçıklarından ameliyat edilen Yiğit, yedi aydır organ bekliyordu. Doç. Dr. Tahir Yağdı, ameliyatın başarılı geçtiğini ve hastanın yoğun bakımdan çıktığını söyledi. Adnan Yiğit'in oğul Fatih Yiğit ise, "Uzun süredir bu nakli bekliyorduk. Ege Üniversitesi'ne ve doktorlarına çok teşekkür ederim" dedi.

İkinci kalp ise Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde beyin kanaması geçiren 49 yaşındaki bir kadavradan alınarak, Iğdırlı beş çocuk babası Hüseyin Karasu (46)'ya nakledildi.

Altı yıl önce kalpte büyüme ve kapakçıklarında daralma teşhisi konulan Karasu'ya ilk nakil girişimi, akciğer rahatsızlığı yüzünden yapılamamıştı. Eşi Güler Karasu, "Bu kalp eşime uyum sağladığı için çok mutlu olduk. Başımıza gelen bu olayla organ naklinin önemini anladım. Ben ve oğlum da organlarımızı bağışlamaya karar verdik" şeklinde konuştu.

(Cihan)Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, Bursa'da ve İzmir'deki hastanelerde kadavralardan alınan kalpler iki kişiye nakledildi. Böylece, EÜ Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi'nde bir ay içinde sekiz kalp nakli yapılmış oldu. İlk ameliyatta Bursalı Ersel Kaynak'tan (17) alınan kalp, evli ve üç çocuk babası Erzincanlı Adnan Yiğit'e (52) takıldı. Üç yıl önce kalp kapakçıklarından ameliyat edilen Yiğit, yedi aydır organ bekliyordu. Doç. Dr. Tahir Yağdı, ameliyatın başarılı geçtiğini ve hastanın yoğun bakımdan çıktığını söyledi. Adnan Yiğit'in oğul Fatih Yiğit ise, "Uzun süredir bu nakli bekliyorduk. Ege Üniversitesi'ne ve doktorlarına çok teşekkür ederim" dedi. İkinci kalp ise Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde beyin kanaması geçiren 49 yaşındaki bir kadavradan alınarak, Iğdırlı beş çocuk babası Hüseyin Karasu (46)'ya nakledildi. Altı yıl önce kalpte büyüme ve kapakçıklarında daralma teşhisi konulan Karasu'ya ilk nakil girişimi, akciğer rahatsızlığı yüzünden yapılamamıştı. Eşi Güler Karasu, "Bu kalp eşime uyum sağladığı için çok mutlu olduk. Başımıza gelen bu olayla organ naklinin önemini anladım. Ben ve oğlum da organlarımızı bağışlamaya karar verdik" şeklinde konuştu.

(Cihan)

çok zor bir durum Allah kimseyi muhtaç etmesin.

amin.paylaşım için tşkkrlr...


Sağlık Haberleri

MollaCami.Com