Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim
Karpuzu buzdolabına koymayın
Soğuğa maruz kalan karpuz özelliklerini yitiriyor. Soğuğun verdiği lezzeti tatmak isterseniz, servisten hemen önce soğutun. Ve kesmeden önce karpuzu mutlaka yıkayın
Oda sıcaklığında muhafaza edilen kesilmemiş karpuzlar, buzdolabında saklanan ya da dalından yeni koparılmış karpuzlardan daha fazla hücre koruyucu antioksidanlar (özellikle likopen ve beta karoten) içerirler.
SOĞUK ZARARLI
Karpuz dalından koparıldıktan sonra da olgunlaşmaya ve antioksidanlarını geliştirmeye devam eder.
Ancak soğuk, bu gelişme sürecini kısaltır. Bu yüzden kesmedikçe, karpuzlarınızı buzdolabının dışında saklamaya özen gösterin. Ancak meyveyi kestikten sonra, bozulmaması için mutlaka buzdolabında muhafaza edin. Soğuğun verdiği lezzeti tatmak isterseniz, servisten hemen önce soğutun. Ve kesmeden evvel karpuzu mutlaka yıkayın.
haber7
Teşekkür ederiz Cennet Irmağı kardeşim..
Zaten karpuz dolaptan çıkınca tadı da değişiyor :)
teşekkürler cennet ırmağı
ben tşk ederim...
Allah razı olsun kardeş
teşekkürler cennet ırmağı
ben tşk ederim...
Teşekkür ederiz Cennet Irmağı kardeşim..
Zaten karpuz dolaptan çıkınca tadı da değişiyor :)
evet
Teşekkürler cennet ırmağı
Bir karpuz sever olarak şunu söylemek isterim
Satıcının birini burnunu silip elini karpuza sürüdüğünü göerdüğümde midem ağzıma gelmişti. :o
Konuda belirtildiği gibi karpuzu mutlaka yıkayıp keselim.
Kestikten sonra kullanmadığımız kısmını jelatine,veya sera streçe sarıp öyle dolapta saklıyalım. ;)
Teşekkürler cennet ırmağı
Bir karpuz sever olarak şunu söylemek isterim
Satıcının birini burnunu silip elini karpuza sürüdüğünü göerdüğümde midem ağzıma gelmişti. :o
Konuda belirtildiği gibi karpuzu mutlaka yıkayıp keselim.
Kestikten sonra kullanmadığımız kısmını jelatine,veya sera streçe sarıp öyle dolapta saklıyalım. ;)
tesekkürler biz zaten kesmeden kuyudan kovaya su cekeriz suya koruz sogutmak icin ondan sonra keseriz buzdolabina ne koyarsan koy iyi deyil,
Antepte Karpuzatan diye mesire yeri var orda suya koyunca direk çatlıyo...
pylşm için tşkkrlr
tesekkürler biz zaten kesmeden kuyudan kovaya su cekeriz suya koruz sogutmak icin ondan sonra keseriz buzdolabina ne koyarsan koy iyi deyil,
Öyle yapınca da karpuzun tadına doyum olmuyor dolaba koyacak bişey kalmaz ;)